Huddinge Kommun

Huddinge kommuns brandskyddsarbete gör succé bland företagarna

Dela

Huddinges företagare är mycket nöjda med kommunens service vad gäller brandskydd. Myndighetsutövningen inom detta område får högst betyg i hela Stockholmsområdet i SKR:s öppna jämförelser om företagsklimat som presenteras idag.

Foto: Håkan Lindgren
Foto: Håkan Lindgren

I den årliga öppna jämförelsen av företagsklimatet i Sveriges kommuner tittar SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) på sex olika myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.

Brandskydd utmärker sig

Huddinge Kommuns NKI-resultat vad gäller myndighetsutövningen av brandskydd utmärker sig och är i år bäst i Stockholmsområdet. Tillsynen utförs av Södertörns brandförsvarsförbund där Huddinge kommun är en av medlemskommunerna.

– Vi är glada över det fina resultatet i denna undersökning som speglar vårt arbete. Ett arbete där vi alltid strävar efter att agera professionellt, rättssäkert och förtroendeingivande. Det är dock viktigt att fortsätta vara ödmjuk och lyhörd i arbetet med att hålla hög kvalité i vårt uppdrag. Tillsammans med Huddinge kommun strävar vi efter att alla medborgare som bor, verkar och vistas i kommunen ska känna sig trygga och säkra, säger Henrik Lindström, räddningschef vid Södertörns brandförsvarsförbund.  

Nöjda företagare

Huddinge kommun får också i år ett mycket högt NKI-resultat vad gäller livsmedelskontroll och serveringstillstånd. Nöjd Upphandlingsindex går också upp för Huddinges del, från 59 till 67.

Kommunens sammantagna NKI-värde för ärenden inkomna under 2021 landar på 74, det vill säga samma som genomsnittet både i landet och i Stockholm.

– Vi har ett fortsatt gott resultat men vi kommer att behöva stärka utvecklingsarbetet inom flera myndighetsområden för att fortsätta vår förbättringsresa och nå ett ännu högre NKI. Vi ser att vårt förvaltningsövergripande arbete med företagsklimatsfrågan engagerar allt fler medarbetare och att vi med vår gemensamma handlingsplan är på god väg i arbetet, säger Pia Forsberg, näringslivschef, Huddinge kommun.

Om SKR:s mätning
I SKR:s (Sveriges Kommuner och Regioners) öppna jämförelser om företagsklimat har företagare runt om i Sverige bedömt kommunernas service inom sex myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.
Frågorna berör sex serviceområden: information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.
Maximalt NKI-värde är 100.
SKR:s undersökning görs i samverkan med Stockholm Business Alliance.
Läs mer på www.skr.se.

För mer information kontakta:
Pia Forsberg, näringslivschef, Huddinge kommun, 08–535 313 93
Henrik Lindström, räddningschef Södertörns brandförsvarsförbund, henrik.lindstrom@sbff.se, 08-721 22 00.

Nyckelord

Bilder

Foto: Håkan Lindgren
Foto: Håkan Lindgren
Ladda ned bild

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum