Huddinge namnger Ingvar Kamprads allé

Dela

Huddinge kommun beslutar nu att namnsätta en väg efter entreprenören Ingvar Kamprad. Den nya huvudgatan i den regionala stadskärnan Kungens kurva ska byggas om och namnet blir Ingvar Kamprads allé. Namnet är unikt i Sverige och familjen Kamprad har lämnat sitt samtycke.

- En av landets mest framgångsrika entreprenörer är ett bra namn för den nya huvudgatan. Han symboliserar drivkraft och mod i den historiska utvecklingen av Kungens kurva från ett skogsområde till en attraktiv regional stadskärna, säger Christian Ottosson (C), ordförande i Natur- och byggnadsnämnden som ansvarar för namnsättning.

Ingvar Kamprad var 17 år när han grundade Ikea. Den första etableringen av ett möbelvaruhus utanför hans hemkommun var Kungens kurva i Huddinge 1965. Varuhuset har länge hört till Ikeas största och numera finns över 350 varuhus över hela världen.

Gatan som nu får namn efter Ikea-grundaren heter idag Tangentvägen. Genom den detaljplan som antagits för fastigheterna Kurvan 2 och Kurvan 5 kommer Tangentvägen att förlängas och göras om till en huvudgata som ska fungera som en entré till området. Syftet med detaljplanen är att utöka handeln inom Kungens kurva samt att skapa en knytpunkt för området genom att binda ihop en ny huvudgata med ett torg och parkliknande miljöer. Den nya huvudgatan är därför ett lämpligt alternativ för en namnsättning efter just Ingvar Kamprad.

Familjen Kamprad har samtyckt till att kommunen namnsätter en väg efter Ingvar Kamprad.

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum