Huddinge KommunHuddinge Kommun

Huddinge och Täby presenterar stolt T-virus – en zombiekomedi

Dela

Den 24 mars är det premiär för filmen ”T-virus” på biograf Zita. Filmen är resultatet av ett nydanande samarbete mellan två dagverksamheter för människor med funktionsnedsättningar i Huddinge och Täby kommuner.

Filmen är ett samarbete mellan Huddinge kommuns dagverksamhet Datakvarnen och Täby kommuns verksamhet Redaktionen. Båda verksamheterna arbetar med människor som har neuropsykiatriska och intellektuella funktionsnedsättningar. Samarbetet har pågått i ett och ett halvt år.

Filmen är näst intill helt gjord av deltagarna, både som skådespelare och till viss del bakom kameran. Huvudfilmning och redigering har skötts av handledarna.

– Filmen är helt baserad på deltagarnas önskemål och manus har ändrats under filmning för att det ska bli så bra som möjligt. Hela filmandet har byggt mycket på improvisation och som skådespelare har de verkligen fått pusha sina gränser, säger Joakim Myllgren, aktivitetshandledare, Huddinge kommun.

Deltagarna har lärt sig både om hur det är att göra en film och fått nya, såväl tekniska som sociala, kunskaper.

– Det har varit intressant att se hur deltagarna från båda verksamheterna under den här tiden fått nya kollegor och hur väl samarbetet mellan dem har fungerat. Det har varit väldigt givande, säger Jesper Lundgren, handledare, Täby kommun.

Biopremiär den 24 mars

Filmen har premiär för särskilt inbjudna den 24 mars kl.14.00–16.00 på Biograf Zita, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm. Förutom spelfilmen visas en kortare film om hur arbetet med filmen har gått till. I mellanakten kommer några av deltagarna att berätta om hur de upplevt projektet. Filmen kommer visas vid fler tillfällen, men datum för det är inte satt.

Medier som är intresserade av att se föreställningen, kontakta gärna Joakim Myllgren i förväg.

För mer information, kontakta:

Joakim Myllgren, aktivitetshandledare, Huddinge kommun, 073–626 39 53
Jesper Lundgren, handledare, Täby kommun, 08–555 577 04
Karin Öhlander, kommunikationschef, Täby kommun, 08–555 596 33
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum