Huddinge kommun - politik

Huddinge samhällsplanerar för ökad valfrihet

Dela

Den 17 december beslutade Huddinges kommunfullmäktige om inriktningen för både byggnation och verksamhet i 22 planerade grund- och förskolor som bland annat innebär fem tillkommande kommunala förskolor och sex tillkommande fristående. Bland grundskolorna föreslås fem bli kommunala och fyra friskolor.

"Jag ser flera fördelar med det här förslaget. Dels säkerställer vi att det kommer finnas såväl fristående som kommunala alternativ när det gäller både skolor och förskolor. Dels kommer det finnas andra än kommunen som bygger själva lokalerna och förhoppningsvis kan vi lära av varandra", säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Kommunens bolag Huddinge Samhällsfastigheter AB planeras bygga tre av förskolorna och fyra av grundskolorna. Resterande ska byggas av externa aktörer. Byggnation och drift för en skola och förskola föreslås utredas vidare och det gäller den i Gladö kvarn.

"Huddinge växer och det är välkommet att fler aktörer är med och tar ansvar för utbyggnadstakten. Skolor och förskolor är investeringar som kräver stora lån och då kan inte kommunen stå för alltihop, det skulle inte vara ekonomiskt hållbart", säger Malin Danielsson (L).

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum