Huddinge satsar på stärkt underhåll av stadsmiljöer och nytt trygghetspaket

Dela

I budgeten för 2021 föreslår den styrande koalitionen en ekonomisk satsning på drift och underhåll av stadsmiljöer samt ett paket för trygghetsåtgärder.

- Det här är den största satsningen som gjorts på drift och underhåll i Huddinge. Vi Huddingebor ska möta välskötta stadsmiljöer och trivas ännu bättre i hela vår kommun, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för underhåll av stadsmiljöer.

I budgeten för 2021 föreslås därför kommunen öka stödet till Klimat- och stadsmiljönämnden med 7 miljoner kronor årligen. Det motsvarar en ökning på mer än 7 procent för drift och underhåll av kommunens olika stadsmiljöer. I Huddinge finns 50 parker, 50 lekplatser och 40 mil kommunala vägar.

Samtidigt föreslår den styrande koalitionen ytterligare en satsning på trygghet, ett paket motsvarande 4 miljoner kronor för 2021.

- Det är viktigt att vi kan öka insatserna för att lyfta våra offentliga miljöer och öka tryggheten i våra centrum. Det gör vi bäst i samverkan med fastighetsbolagen, polisen och civilsamhället, säger Ingalill Söderberg (DP), kommunalråd med ansvar för trygghetsfrågor.

Den styrande koalitionen i Huddinge kommer att presentera sitt förslag till Mål och budget för 2021 vid en pressträff i Huddinge kommunhus, tisdagen den 13:e oktober kl. 08:00.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Vid publicering av bild ska fotografens namn anges: Thomas Carlgren
Vid publicering av bild ska fotografens namn anges: Thomas Carlgren
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum