Huddinge satsar på stärkt underhåll av stadsmiljöer och nytt trygghetspaket

Dela

I budgeten för 2021 föreslår den styrande koalitionen en ekonomisk satsning på drift och underhåll av stadsmiljöer samt ett paket för trygghetsåtgärder.

- Det här är den största satsningen som gjorts på drift och underhåll i Huddinge. Vi Huddingebor ska möta välskötta stadsmiljöer och trivas ännu bättre i hela vår kommun, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för underhåll av stadsmiljöer.

I budgeten för 2021 föreslås därför kommunen öka stödet till Klimat- och stadsmiljönämnden med 7 miljoner kronor årligen. Det motsvarar en ökning på mer än 7 procent för drift och underhåll av kommunens olika stadsmiljöer. I Huddinge finns 50 parker, 50 lekplatser och 40 mil kommunala vägar.

Samtidigt föreslår den styrande koalitionen ytterligare en satsning på trygghet, ett paket motsvarande 4 miljoner kronor för 2021.

- Det är viktigt att vi kan öka insatserna för att lyfta våra offentliga miljöer och öka tryggheten i våra centrum. Det gör vi bäst i samverkan med fastighetsbolagen, polisen och civilsamhället, säger Ingalill Söderberg (DP), kommunalråd med ansvar för trygghetsfrågor.

Den styrande koalitionen i Huddinge kommer att presentera sitt förslag till Mål och budget för 2021 vid en pressträff i Huddinge kommunhus, tisdagen den 13:e oktober kl. 08:00.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Vid publicering av bild ska fotografens namn anges: Thomas Carlgren
Vid publicering av bild ska fotografens namn anges: Thomas Carlgren
Ladda ned bild

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Tredubblad satsning på digitalisering i Huddinge12.10.2020 13:20:11 CESTPressmeddelande

Satsningen på en digitaliseringspott för att snabba på genomförandet av viktiga digitaliseringsprojekt i Huddinge har blivit en stor framgång. Därför väljer den styrande koalitionen nu att tredubbla satsningen i Mål & Budget för 2021. Förutom sexmiljonerssatsningen på en digitaliseringspott prioriterar koalitionen även en satsning på digitala lösningar inom elevhälsan och kompetensutveckling inom digitalisering.

Efter Corona: Huddinge behöver 10 000 nya jobb18.9.2020 15:21:11 CESTPressmeddelande

När nu Företagsveckan avslutas initierar Centerpartiet en dialog där vi med inspel från Huddingebor och företagare i kommunen vill ta fram en ny politik för 10 000 fler arbetsplatser i Huddinge. Då kan fler kan ha ett jobb att gå till och resorna till jobbet kortas. 10 000 jobb krävs för att Huddinge ska nå en arbetsplatskvot på 1,0 (att det ska finnas lika mång arbetstillfällen som arbetstagare i kommunen).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum