Huddinge kommun - politik

Huddinge satsar på Teknikcollege

Dela

Huddinge kommun kommer att ingå i ett pilotprojekt om att lansera konceptet Teknikcollege i Stockholmsregionen tillsammans med Södertälje kommun och Region Stockholm. Teknikcollege är ett samarbete mellan kommuner, företagare och utbildningsanordnare som ska öka attraktiviteten, kvalitén och statusen för industri- och teknikutbildningar genom att certifiera utbildningarna.

Foto av ThisIsEngineering från Pexels
Foto av ThisIsEngineering från Pexels

- Det här är ett mycket positivt besked för Stockholmsregionens teknik- och industriföretag. Genom detta pilotprojekt blir våra utbildningar mer relevanta för arbetsmarknadens behov och fler människor kommer i arbete. Det är viktigt för kommunerna och det är viktigt för företagens kompetensförsörjning, säger Christina Eklund (M), kommunalråd med ansvar för gymnasie- och arbetsmarknadsfrågor.

Det finns ett stort kompetensförsörjningsbehov inom industri- och teknikområdet och projektet ska väcka intresse för utbildningarna. En utbildning som är certifierad genom Teknikcollege ska ge studerande relevant kunskap som möter dagens behov på arbetsmarknaden.

Pilotverksamheten kommer genomföras under tre år och sedan utvärderas. Huddinge kommun, Södertälje kommun och Region Stockholm verkar för att fler kommuner ska ansluta. I höst träder pilotverksamheten i kraft.

Kontakter

Bilder

Foto av ThisIsEngineering från Pexels
Foto av ThisIsEngineering från Pexels
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum