Huddinge ska vara nr 1 på friluftsliv

Dela

Klimat- och stadsmiljönämnden har antagit sin verksamhetsplan för 2020. En av den styrande koalitionens prioriteringar är att Huddinge kommun ska vara bäst på friluftsliv.

- Inflyttningen till hela regionen fortsätter och Huddinge kommer växa med tiotusentals invånare det kommande decenniet. Då är det särskilt viktigt att miljön främjas, naturvärden bevaras och natur- och friluftsliv görs mer tillgängligt, säger Christian Ottosson (C) kommunalråd och ordförande för klimat- och stadsmiljönämnden.

Klimat och stadsmiljönämnden lyfter i verksamhetsplanen fram viktiga åtgärder för att öka tillgängligheten till naturreservaten och göra friluftslivet mer attraktivt:

  • Föra in Huddingeleden och andra leder på kommunens övergripande karta och skylta till entréerna från kollektivtrafiken.
  • Satsa på drift och underhåll i reservaten, så att marker hålls öppna och grillplatserna ses över för eventuell upprustning.
  • Erbjuda naturmenyn, med fler aktiviteter i våra reservat och med ökat samarbete med Huddinges ideella föreningar.

- Det kanske låter magstarkt för en kommun som redan flera år i rad blivit årets friluftskommun i Stockholmsregionen, men även vi behöver utvecklas när kommunen växer, säger Christian Ottosson.

Det finns en förbättringspotential. 2014 var sex av tio Huddingebor nöjda med reservaten. Fyra år senare hade den siffran ökat till 68 procent.

- Det här har varit Huddingeledens år, med en handfull invigningar och guidade vandringar längs flera sträckor. Nu ska vi bli ännu bättre. Naturreservaten behöver ha en hög tillgänglighet för att ge jämlika möjligheter för alla invånare att delta i friluftslivet, säger Christian Ottosson.

Klimat- och stadsmiljönämnden lyfter också fram samarbetet med förskola och skola som prioriterat, för att fler barn och unga ska få komma ut i naturen och lära sig ännu mer. Det bygger på att naturinformatören fortsatt ska samarbeta med förskola och skola.

2020 kommer kommunen också att arrangera bat tours, ett koncept med föredrag och guidningar om fladdermöss.

- Satsningen Bat tour 2020 kommer ge både unga och gamla nya möjligheter att uppleva vår i artrikedom i stadsnära natur, säger Christian Ottosson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum