Huddinge kommun - politik

Huddingeborna får sänkt skatt

Dela

Den styrande koalitionen i Huddinge föreslår i sin budget för 2021 en lägre skattesats om tio öre samtidigt som förskolan, grundskolan och äldreomsorgen prioriteras.

- Den här budgeten är ett resultat av ett flerårigt arbete med att hålla kostnaderna nere och ekonomin i gott skick. Det är positivt att det nu finns utrymme för en liten återbäring till Huddinges skattebetalare, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge

I budgeten finns satsningar på den pedagogiska verksamheten inom förskolan och grundskolan. Dessutom föreslås en tredubbling av den så kallade digitaliseringspotten som har varit en succé för digitaliseringsarbetet inom kommunens verksamheter.

- Vi vill ta hjälp av digitaliseringens möjligheter för att kunna jobba smartare med de resurser som vi har och att kunna prioritera våra pedagogiska verksamheter lite extra känns viktigt. Sammantaget ger vi goda ekonomiska förutsättningar för att kunna erbjuda en bra service till Huddingeborna, säger Daniel.

Även trivseln och tryggheten ska stärkas med ett nytt trygghetspaket och satsningar på grönare och bättre stadsmiljöer.

- Det här är viktiga komponenter för att göra Huddinge till en ännu bättre kommun att leva och bo i. Det är en stark men också en rättvis budget där vi prioriterar barn och unga och använder Huddingebornas skattepengar smartare, avslutar Daniel.

Bifogat finns budgetsammanfattning

Kontakter

Bilder

Daniel Dronjak. Foto: Fredrik Wennelund
Daniel Dronjak. Foto: Fredrik Wennelund
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Tredubblad satsning på digitalisering i Huddinge12.10.2020 13:20:11 CESTPressmeddelande

Satsningen på en digitaliseringspott för att snabba på genomförandet av viktiga digitaliseringsprojekt i Huddinge har blivit en stor framgång. Därför väljer den styrande koalitionen nu att tredubbla satsningen i Mål & Budget för 2021. Förutom sexmiljonerssatsningen på en digitaliseringspott prioriterar koalitionen även en satsning på digitala lösningar inom elevhälsan och kompetensutveckling inom digitalisering.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum