Huddinge Kommun

Huddinges företagsklimat det bästa på över 10 år – företagarna ger högsta betyget hittills

Dela

Huddinges företagare har aldrig varit så nöjda med kommunens service som nu. Nöjd kund-index (NKI) har på ett år stigit från 68 till 74, vilket innebär en ökning från ett godkänt till ett högt NKI. Det visar SKL:s öppna jämförelser om företagsklimat som presenteras idag.

Kungens Kurva shoppingcenter i Huddinge. Foto: Mostphotos. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Kungens Kurva shoppingcenter i Huddinge. Foto: Mostphotos. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

De myndighetsområden som SKL mäter är brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. 2018 klättrar Huddinge kommun i alla kategorier. Framförallt har resultatet för hur Huddinge hanterar bygglov blivit mycket bättre, en ökning av index från 50 till 63. Detta tack vare en digitalisering av hela bygglovsprocessen och ett omfattande arbete av kommunens bygglovshandläggare.

– Ett härligt tecken på att vårt viktiga arbete med att förbättra Huddinges företagsklimat ger resultat. Jag gläds över att företagen upplever kommunens service som allt bättre, inte minst vad gäller hanteringen av bygglov, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Sett till hela undersökningen har Huddinges NKI stigit från 68 under 2017 till 74 under 2018. Huddinge ligger nu över Sverigesnittet. I Stockholms län ligger Huddinge på 12:e plats av 26 kommuner, jämfört med 17:e plats 2017 och 23:e plats 2016.

Huddinge når även i år ett högt resultat när det gäller hanteringen av serveringstillstånd (NKI 90) och livsmedelskontroll (NKI 79) samt miljö- och hälsoskydd (NKI 77). Brandskydd, där frågorna främst hanteras av Södertörns brandförsvarsförbund når också ett bra resultat (NKI 83). För markupplåtelser är NKI 63.

– Det är många som bidragit till denna framgång, inte minst vår kommun-övergripande näringslivsgrupp som drivit på handlingsplanen för ett förbättrat företagsklimat. Vi är såklart glada, men nu fokuserar vi på att lyfta oss ytterligare, så varje delområde når över ett NKI på 70, säger Pia Forsberg, näringslivschef, Huddinge kommun.

Om SKL:s mätning 2018

Cirka 30 000 företagare har bedömt kommunernas service inom sex myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd. Frågorna berör sex serviceområden: information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet. 184 kommuner och 11 gemensamma förvaltningar har deltagit i undersökningen. Deras genomsnittliga NKI-värde är 72 av maximala 100. Godkänt resultat är ett NKI på 62–69, över 70 är högt. SKL:s undersökning görs i samverkan med Stockholm Business Alliance.

Läs mer på skl.se.

För mer information kontakta:

Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande, Huddinge kommun,
0708–79 03 00

Pia Forsberg, näringslivschef, Huddinge kommun, 08–535 313 93, 0709–75 03 13

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Kungens Kurva shoppingcenter i Huddinge. Foto: Mostphotos. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Kungens Kurva shoppingcenter i Huddinge. Foto: Mostphotos. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum