Huddinges skolor klättrar i ranking

Dela

I SKL:s öppna jämförelser av grundskolor för 2017 klättrar Huddinge från plats 41 till 38 av totalt 290 kommuner. I årets rapport beskriver SKL att många kommuner har svårt att rekrytera lärare. I Huddinge har man dock lyckats väl med att rekrytera behörig personal trots rådande lärarbrist.

- Från politiken har vi varit tydliga med att prioritera lärarlönerna och därför har vi också en högre andel behöriga lärare i våra skolor. Det är avgörande för elevernas resultat att vi har kompetent och behörig personal i skolan, säger Jelena Drenjanin (M), grundskolenämndens ordförande.

I många delar av landet försämras resultaten i skolan. SKL skriver dock att man ska vara försiktig att dra långtgående slutsatser då det ansträngda läget är kopplat till lärarbristen och att det tillkommit många nyinvandrade elever. I Huddinge fortsätter meritvärdet att öka för elever som är födda i Sverige eller som varit i landet mer än 4 år.

- Samtidigt som det är glädjande att resultaten fortsätter öka för de etablerade eleverna ska vi inte glömma att vi står inför nya utmaningar. Vi har skickliga medarbetare som arbetar intensivt för varje elevs bästa och målet är att alla elever ska lyckas med sin skolgång, avslutar Jelena Drenjanin (M).

För mer information:

Jelena Drenjanin (M),
Kommunalråd med ansvar för grundskolan,
08 – 535 301 63, 
Jelena.drenjanin@huddinge.se

Hampus Holmgren (M),
Politisk sekreterare
0701-98 48 06
hampus.holmgren@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum