Huddinge Kommun

Huddinges ungdomar får digital talangjakt

Dela

Efter den digitala fritidsgården, presenterar Huddinge kommun ytterligare en covid-19-kompatibel satsning för unga invånare: en helt digital talangjakt. Alla 13–19-åringar är välkomna att skicka in sina bidrag, senast 26 juni.

Foto: Daniella Backlund. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Foto: Daniella Backlund. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

Den 17 juli ska den stora finalen av Huddinges nya, helt digitala talangjakt direktsändas på nätet. Bara fantasin sätter gränsen för vilken talang en kan tävla med. Det kan handla om ett uppträdande inom dans, musik, poesi – eller något helt annat.

Idén om en talangjakt föddes då en tidigare plan på en ungdomsfestival behövde ersättas, i och med covid-19-pandemin och de regler som gäller för offentliga sammankomster.

– Även i en pandemi, är det viktigt att vi som kommun ser till att barn och unga har en meningsfull fritid. Vi vill kunna erbjuda ungdomarna i Huddinge en möjlighet att både få uppleva och utöva kultur. Den här idén tycker vi är ett bra, kul bidrag, säger Maliha Ezdani Khan, projektledare, Huddinge kommun.

Filmade uppträdanden skickas in

För att vara med och tävla om förstaplatsen, behöver personen med talang bo i Huddinge, vara mellan 13 och 19 år gammal och skicka in sitt filmade uppträdande samt en kort, filmad presentation av sig själv senast den 26 juni.

Det går bra att tävla solo eller som en grupp. Tävlingsbidragen skickas in till talangjaktens Instagram-konto @Mitt_Hudd. En jury kommer att utse vilka som går vidare, meddela deltagarna – och därefter hålla i del två av talangjakten.

Den stora finalen direktsänds 17 juli, via Huddinge kommuns egna kanaler.

– Talangtävlingen kallas Mitt Hudd därför att vi vänder oss till alla ungdomar i hela kommunen. Den som inte vill tävla, får gärna titta på finalen ändå. Den kommer att bli sevärd och även gästas av etablerade artister, säger Anna Maria Bergman, verksamhetschef för Ungdom, Huddinge kommun.

Mer information om talangjakten:

www.huddinge.se/lov/talangjakt/

För anmälan till talangjakten:

www.instagram.com/mitt_hudd/

För mer information kontakta:

Maliha Ezdani Khan, projektledare, Huddinge kommun, maliha.ezdani-khan@huddinge.se, 08–535 317 15
Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Daniella Backlund. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Foto: Daniella Backlund. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 112 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

Företagsveckan i Huddinge – ny satsning för ökad dialog10.9.2020 07:21:25 CESTPressmeddelande

I morgon startar Företagsveckan i Huddinge. Huddinge kommun och Arena Huddinge bjuder in till seminarium och samtal kring aktuella näringslivsfrågor. "Vi ska ha ett företagsklimat som värnar befintliga företag och som uppmuntrar nya verksamheter att etablera sig här. Det lokala näringslivet skapar en positiv utveckling för kommunen och därför ser jag fram emot att få ta del av företagarnas upplevelser och idéer under denna vecka", säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum