Svenska Basketbollförbundet

Hugo Lopez lämnar uppdrag som förbundskapten

Dela

Hugo Lopez kommer inte att fortsätta sitt uppdrag som svensk förbundskapten. Svensk Basket vill rikta ett stort tack till Hugo Lopez och önskar honom all lycka till i hans fortsatta karriär.

Hugo Lopez kom in hösten 2019 när Sverige spelade förkval till EM-kval mot Danmark och Belarus. Tack vare segrar hemma mot Danmark och Belarus tog han laget till EM-kvalet där Turkiet, Nederländerna och Kroatien dock blev för svåra motståndare. Under denna tidsperiod har Lopez lotsat in flera spelare i seniorlandslaget som tidigare inte varit med, vilket har givit oss en bredare topp och var en del av hans arbetsbeskrivning.

Hugo Lopez vill första och främst uttrycka sin tacksamhet för åren han har varit förbundskapten.

– Det var dags att gå skilda vägar eftersom mitt nya jobb som coach i den japanska ligan omöjliggör mitt uppdrag som förbundskapten i Sverige. Jag skulle vilja tacka Fredrik Joulamo, Johan Stark, Mats Carlson och Susanne Jidesten för förtroendet. Jag har i spelarna och den övriga coachstaben skapat relationer som jag alltid kommer att bära med mig. Jag vill också tacka alla svenska fans som slöt upp på våra matcher, var jag än är i världen framöver kommer jag alltid heja på det svenska landslaget.

 Generalsekreterare Fredrik Joulamo kommenterar beslutet

-  Vi vill verkligen tacka Hugo för hans tid hos oss och önskar honom all lycka till i sitt nya uppdrag. Vi känner alla en besvikelse över att ha missat EuroBasket 2022 men ingen bär ensamt ansvar för det, vi står bakom varandra och är medvetna om att oavsett vem som coachar är vi beroende av att våra bästa spelare kan delta, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Svenska Basketbollförbundet avser att inom kort presentera hur landslagsverksamheten för herrar och damer kommer att bedrivas i framtiden.

Eftersom herrlandslaget vann sin kvalgrupp i Portugal kommer Sverige att delta i VM-kvalet med start i november. VM-kvallottningen hålls fredagen den 31 augusti.

Bild: Sofia Andersson, FotoFia

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Idag startar rullstolsbasket i Wetterbygden8.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lena Nordquist, Carina Forell och Linda Leidefors utses till Loka Heroes när de nu startar upp rullstolsbasket i Jönköping/Huskvarna. Satsningen är en viktig del i att erbjuda basket för alla, och får stöd av Loka Heroes genom satsningen Ballers on Wheels. Tillsammans med de svenska rullstolsbasketprofilerna, Hillevi Hansson och Louise Forell, syftar initiativet till att aktivera barn och unga i sporten och få igång rullstolsbasket på fler orter i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum