Europaparlamentet

Hultsfreds elever frågar ut EU-ministern

Dela

Den 19 januari frågar elever vid Hultsfreds gymnasium ut EU-ministern i en frågestund under ett digitalt besök.

Eleverna vid Hultsfreds gymnasium får i 45 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren.

Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

"Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att ställa frågor till ledande beslutsfattare på EU-nivå", säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

"Att få träffa och samtala med Sveriges EU-minister kommer att inspirera våra juniorambassadörer på ekonomiprogrammet. Det kommer också belysa vårt fortsatta viktiga arbete med att lyfta demokrati och EU-frågor. Att få ta del av perspektiv inifrån regeringskansliet och EU-korridorer kommer att bli intressant och inspirerande", säger Pierre Arvidsson, EU-skolambassadör, Hultsfreds gymnasium.

Dag: Onsdag 19 januari 

Tid: 10.00–10.45

Moderatorer: Markus Bonekamp och Anna Christiansson Roth, Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Hultsfreds gymnasium och Europaparlamentets Facebooksida.

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Hultsfred gymnasium är en av 76 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum