Hermods AB

Humana och Hermods inleder samarbete inom yrkeshögskola

Dela

Omsorgsföretaget Humana har tillsammans med Hermods yrkeshögskola inlett ett samarbete för att stärka kompetensen inom vård och omsorg.

Foto: Humana
Foto: Humana

- Vi är jättestolta över att Humana valt oss som enda samarbetspart inom området. Utöver våra andra utbildningar inom ett flertal olika branscher driver vi idag utbildningar till Stödpedagog och Specialistundersköterska inom multisjukdom hos äldre. Vi har också ansökt om att få driva utbildning till Socialpedagog och Specialistundersköterska psykiatrisk verksamhet. Samtliga fyra utbildningar leder till yrkesroller som Humana har inom sina verksamheter idag och som Hermods och Humana kommer etablera ett tätt samarbete kringsäger Ellen Bredefeldt, affärsområdesansvarig på Hermods yrkeshögskola. 

Kombinerar jobb med studier 

Utbildningarna drivs på distans och underlättar för kombination av studier och arbete, för såväl Humanas medarbetare som andra studerande. Humana, med sina nationellt etablerade verksamheter erbjuder också ett flertal LIA-platser för praktik med en bred geografisk breddning.  

- För att kvalitetssäkra Humanas tjänster är det viktigt att våra medarbetare har rätt kompetens och för vissa av våra roller är yrkeshögskoleutbildning rätt nivå. Vi tror att ett mer riktat samarbete med en utvald yrkeshögskola kan bidra till utbildningarnas utveckling, både vad gäller innehåll och möjligheten för deltagarna att kombinera sina studier med yrkesarbete, säger Marie Eklund, chef Humana Academy. 

Samarbete i ledningsgrupp 

Humana kommer delta i Hermods ledningsgrupper för samtliga fyra utbildningsinriktningarDet blir ett nära samarbete kring utbildningarnas utformning och innehåll för att säkerställa specifik yrkeskompetens riktad mot en konkret efterfrågan.  

- Som ledningsgruppsmedlem från arbetslivet är du delaktig i att kvalitets- och rättssäkra en utbildning såväl som att anta studerande. Som arbetslivsrepresentant har du också möjlighet att medverka till utbildningens utformning, det vill säga att säkerställa att utbildningens lärandemål och kompetenskrav motsvarar de krav du har som arbetsgivare. Vi är glada över att ha Humana representerade i våra ledningsgrupper och vi ser fram emot många utvecklande och levande dialoger med avstamp i rättssäkerhet, kvalitet och utbildning i rätt tid och på rätt nivå, avslutar Ellen Bredefeldt. 

Kontakt:  

Marie Eklund | Chef Humana Academy 

Marie.Eklund2@humana.se  

Tel dir: +46 104580514 

Mobil: 073 - 655 49 90 

www.humana.se 

Ellen Bredefeldt, Affärsområdesansvarig Hermods Yrkeshögskola  

mob: +46 761 054141 

mail: ellen.bredefeldt@hermods.se  

https://hermods.se/utbildningar-och-tjanster/yrkeshogskola/ 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Humana
Foto: Humana
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Ny bok om språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt vägleder ämnesundervisningen inom vuxenutbildningen22.10.2020 09:39:50 CESTNyheter

Studieovana vuxna har svårt att ta till sig kunskapen inom vuxenutbildningen där det ofta är skolspråket som ställer till det. Författaren Annsofie Engborg har givit ut boken Att undervisa vuxna — språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt där syftet är att ge lärare inom bland annat Komvux kunskap om hur undervisningen kan bli enklare att förstå för vuxenelever.

Unikt samarbete kan leda till en första projektledarutbildning för måleribranschen1.10.2020 08:10:00 CESTPressmeddelande

Ett samarbete har inletts mellan Hermods yrkeshögskola och Måleriföretagen i Sverige för att starta upp en projektledarutbildning inom måleribranschen. Syftet är att stärka måleribranschen som står inför kompetensutmaningar med koppling till både pensionsavgångar och teknisk utveckling. Besked om utbildningen får bedrivas sker i januari från Myndigheten för yrkeshögskola.

Hermods vård- och omsorgsprogram går starkt i Helsingborg22.9.2020 12:10:49 CESTBlogginlägg

Coronapandemin har slagit hårt på många branscher vilket har lett till att flertalet arbetsplatser fått tacka nej till elever som ska utföra APL (arbetsplatsförlagt lärande). Inom vården har möjligheten att ta emot elever varit begränsad, men på Hermods vård- och omsorgsprogram i Helsingborg har över 70 elever lyckats få APL hos olika arbetsgivare. Senare i höst väntas 90 elever gå ut på APL.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum