Bolagsverket

Hur gick vårt miljöarbete under 2020?

Dela

Bolagsverket har mål för miljö som följs upp årligen. Efter 2020 kan vi konstatera att miljöarbetet har varit mycket bra, och att samtliga mål har uppnåtts. Andelen som använder digitala tjänster ökar, vilket leder till minskad pappersförbrukning och avfallshantering.

Tjänsteresor och annan bränsleförbrukning

 • 91 % av vårt resande till och från Stockholm gjordes med tåg.
  Mål: 85 %

Effekter av myndighetens beslut

 • 80 % av registreringsärendena som kan lämnas in digitalt kom in elektroniskt och det är 56 % av den totala mängden ärenden. 17 % av årsredovisningarna lämnades in digitalt.
  Mål: Öka den digitala inlämningen både för registreringsärenden och årsredovisningar.
  Utfall 2019: 73 %, 54 % och 7 %.
 • Andelen registreringsärenden där vi skickar föreläggande uppgick till 21,6 % medan andelen för årsredovisningar var 6,8 %.
  Mål: Minska andelen ärenden där vi skickar föreläggande.
  Utfall 2019: 24,7 % och 6,9 %.

Vill du veta mer?

På sidan Vårt miljöarbete kan du läsa mer om Bolagsverkets miljöarbete.

Se vilka  e-tjänster du kan använda.

Kontakter

Bilder

Om

Bolagsverket
Bolagsverket

851 81 Sundsvall

0771-670 670https://bolagsverket.se/

Bolagsverket ska skapa förutsättningar för ett näringsliv där man kan lita på varandra. Kärnan i vårt uppdrag är att kvalitetssäkra och tillhandahålla företagsinformation, som skapar värde för samhället.

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

Bolagsverket lämnar in slutrapport för regeringsuppdraget ”Uppdraget att utveckla tjänsten för digital ingivning av årsredovisningar m.m. för alla företagsformer”31.3.2021 14:34:16 CEST | Pressmeddelande

Bolagsverket har lämnat in slutrapporten för regeringsuppdraget ”Uppdraget att utveckla tjänsten för digital ingivning av årsredovisningar m.m. för alla företagsformer” N2018/02033/FF). I slutrapporten rekommenderar Bolagsverket att regeringen fattar beslut om införande om ett obligatorium för digital inlämning av årsredovisningar och att Standard Business Reporting (SBR) etableras i Sverige.

Tillsammans bygger vi upp Sveriges digitala infrastruktur för informationsutbyte och grunddata26.2.2021 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Bolagsverket har i samverkan med ett flertal andra myndigheter lagt grunden för en gemensam digital infrastruktur som ska möjliggöra ett effektivt och säkert utbyte av information inom och med det offentliga. Den 29 januari 2021 lämnades delredovisningar för två strategiska uppdrag in till regeringen, och nu intensifieras det gemensamma arbetet mot en mer ändamålsenlig förvaltning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum