Umeå kommun

Hur kan kommun och näringsliv skapa en tryggare stad tillsammans?

Dela

Onsdag 20 oktober arrangeras Umebrå Forum på Umeå Folkets Hus. Temat för konferensen är Tillsammans för ett tryggare Umeå – Hur kan kommun och näringsliv skapa en tryggare stad tillsammans?

Näringslivets roll i det brottsförebyggande arbetet är centralt. Umeå kommun har lång erfarenhet av att samverka med företag för att tillsammans skapa en tryggare stad. Företagen lokalt har mycket kunskap om var och hur brott begås samt kloka tankar om hur det kan förebyggas. Företag kan vara en viktig part i det brottsförebyggande arbetet.

En halvdagskonferens

Med Umebrå Forums halvdagskonferens vill vi lyfta goda exempel samt få till ett samtal och en dialog om hur näringslivets roll i samverkan med kommunen kan uppmärksammas och stärkas. Höstens Umebrå Forum arrangeras på Umeå Folkets Hus av Visit Umeå och Umebrå. Det går även att delta digitalt.

Konkreta exempel

Vi kommer att få lyssna till Lars Ilmoni och Robert R Gustafsson från ICA Förbundet – hur trygghetsöverenskommelsen ökat tryggheten och minskat brottsligheten i Ålidhem centrum på ett konkret och handfast sätt, genom till synes enkla medel.

Länsförsäkringar Västerbotten har länge samverkat med kommunen inom ramen för Svenska stöldskyddsföreningen, men också genom nattvandring och våldsförebyggande arbete bland unga. Ewa Renkonen kommer att lyfta försäkringsbolagens roll i det brottsförebyggande arbetet i samverkan.

Fastighetsägarna spelar en viktig roll i utvecklingen av en tryggare och mer attraktiv stad. De äger ofta problemet, men även lösningen när det kommer till utsattheten för brott. Christina Friberg från Fastighetsägarna MittNord och Annika Ljungblad, byggprojektchef på Balticgruppen kommer att tala om hur fastighetsägare kan bidra till stadsutvecklingen och den sociala hållbarheten.

Polisen har en given part i samverkan mellan företag och kommun när det kommer till det brottsförebyggande arbetet. Kommunpolis Mats Bäckström kommer att avsluta med en reflektion av dagen och ge exempel på hur polisen arbetar med att skapa trygga platser.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum