Linköpings kommun

Hur påverkar vår livsstil världen?

Dela

För fjärde året i rad är det dags för Globala Linköping med ett program för allmänheten och ett för skolan. Globala veckorna pågår 12 - 27 november och ställer frågor om hur vår livsstil påverkar världen och hur världen påverkar oss.

På årets program för allmänheten och skolan finns bland annat Martin Schibbye journalist och författare, författarna till antologin Sverige- en (o)besvarad kärlekshistoria Nivin Yosef och Lejla Hastor, journalisten Marika Griehsel, balkanbandet Balkan Bagpacks, fotografen Pieter Ten Hoopens och Plan Internationals fotoutställning Child Mother och Geodomen där klimatdata visualiseras av SMHI.

Invigningen sker redan fredagen den 11 november klockan 16.30 då Linköping och Norrköpings globala veckor får en gemensam uppstart med invigningen av fotoutställningen Child Mother på Galleri Kameleont, Trädgårdsgatan 16 i Norrköping. Invigningstalare är Louise Malmström (S) kommunfullmäktiges ordförande i Norrköping och Nils Hillerbrand (MP), kommunalråd i Linköping.

Utställningen kommer också att finnas på Linköpings stadsbibliotek, men ett annat format.

– Globala veckorna påminner oss om hur viktigt det är att tänka globalt när vi agerar lokalt. Mycket av det vi köper in som kommun, företag eller privatperson är producerat på andra sidan jorden och många gånger under oacceptabla arbets- och miljöförhållanden. I Linköpings kommun är vi på gång att växla upp arbetet kring rättvis handel och nästa höst står vi värd för den årliga konferensen Fairtrade Forum, säger kommunalråd Nils Hillerbrand (MP).

Globala veckorna är ett samarbete mellan Sida, Linköpings kommun, svenska kyrkan och förenings- och näringslivet.

Hela programmet finns bifogat under relaterat längre ner på denna sida.

Välkommen!

Kontaktperson Linköpings kommun: Nicklas Alsö, telefon 013-20 53 49, Svenska kyrkan: Helena Sederström telefon 013-20 50 24, 072-598 47 17.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Nyckelord

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum