Ledarna

Hur ser jämställdheten ut bland chefer i Stockholm?

Dela

Ledarna har sammanställt SCB:s chefsstatistik och tittat på trenden gällande jämställdheten bland chefer mellan 2014 och 2020. Resultatet visar att kvinnor är underrepresenterade som chefer på svensk arbetsmarknad, och ju högre upp i hierarkin man kommer desto sämre blir det. Visserligen ökar andelen kvinnor som är chefer något men det går fortfarande långsamt. Detta trots att kvinnor i snitt har både längre och högre utbildning än män.

I Stockholms län är andelen chefer som är kvinnor 42 procent vilket är högre än riket som ligger på 40 procent. Det finns dock stora skillnader mellan länets olika kommuner. Störst andel chefer som är kvinnor har Salem med cirka 52 procent medan Upplands-Bro har lägst andel med cirka 31 procent. De flesta kommuner har haft en positiv utveckling sedan 2014 där Haninge har ökat med 8 procentenheter medan andra har blivit mindre jämställda som Österåker som minskat med 3 procentenheter.

Jämställdheten i Stockholm varierar också mellan olika branscher. Trots detta har länet en större andel chefer som är kvinnor i alla branscher förutom Offentlig förvaltning, utbildning och vård jämfört med riket. Störst skillnad återfinns inom Primärproduktion, tillverkning, utvinning och energi där Stockholm har 7 procentenheter högre andel kvinnor än riket år 2020. På kommunal nivå märks en positiv utveckling mellan 2014 och 2020 inom de flesta branscher. Det finns dock avvikelser där vissa kommuner har mycket stora variationer. Till exempel Vaxholm har minskat med 26 procentenheter inom Kunskapsintensiva tjänster medan Salem har ökat med 33 procentenheter inom Hotell etc.

– Vi lever i ett land där det vanligaste chefensnamnet är Mikael. 73 procent av cheferna i börsbolagens ledningsgrupper män och endast en av tio ordförande i börsbolagens styrelser är en kvinna. Samma fördelning ser vi bland dessa bolags vd:ar. Det sker helt klart en dold kvotering där ”lika väljer lika” vilket skapar en exkluderande kultur. Vi måste bryta det här mönstret. Jämställdhet är en rättvisefråga, det handlar om att ta vara på alla talanger för att göra verksamheter och företag konkurrenskraftiga, säger Andreas Miller förbundsordförande Ledarna.

Kompetensförsörjning är en av svenska företags stora utmaningar. Om svenska företag ska kunna vara konkurrenskraftig och utveckla sina affärer behöver företag dra fördel av att kvinnor i snitt har både längre och högre utbildning än män. Forskningen visar att arbetsplatser där både kvinnor och män arbetar har bättre resultat och en bättre gemenskap.

– Det som krävs är att arbetsgivarna säkerställer en könsneutral och kompetensbaserad chefsrekrytering och att ledningen förstår affärsnyttan med ökad mångfald. Sen krävs det även att man utbildar ledningsgruppen i mångfald och jämställdhet. Näringslivet har inte råd att missa kompetensen hos drygt halva befolkningen, säger Andreas Miller.

För mer information kontakta Ledarnas pressjour på telefonnummer 08-598 99 333.

Om

Ledarna
Ledarna
S:t Eriksgatan 26
102 22 Stockholm

0200-87 11 11https://www.ledarna.se/

Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 95 000 medlemmar – chefer i alla branscher och på alla nivåer. Hos oss får medlemmarna utveckling, råd och stöd i uppdraget som chef och kring den egna anställningen. Alltid med utgångspunkt i chefens individuella behov. Läs mer på ledarna.se.

Följ Ledarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ledarna

Fler chefer tar ansvar för hållbarhetsfrågorna – men uppdraget är ofta otydligt6.12.2021 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Fler och fler chefer betraktar hållbarhetsfrågorna som en naturlig del i sitt vardagliga arbete. Det visar Sveriges chefsorganisation Ledarnas Hållbarhetsbarometer. I år svarade 1 331 chefer på undersökningen som tidigare genomförts 2012, 2014, 2020 och 2021. Hela 68 procent av cheferna svarade att hållbarhetsfrågorna är en del av arbetsuppgifterna. År 2014 var samma siffra endast 41 procent.

Kvinnor i ledande roller vill fortsätta arbeta hemifrån5.10.2021 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu när restriktionerna tagits bort planeras det för återgång till kontoren. Många medarbetare vill fortsätta att arbeta hemifrån visar ett antal undersökningar. Men hur ställer sig Sveriges chefer till fortsatt hemarbete efter pandemin? Det har Ledarna – Sveriges chefsorganisation undersökt. Svaret visar på tydliga skillnader mellan män och kvinnor i ledande roller. Chefer som är kvinnor uttrycker i högre utsträckning att de vill fortsätta att arbeta hemifrån. Samtidigt tror de att de i mindre omfattning kommer att tillåtas att göra det jämfört med män som är chefer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum