Avesta kommun

Hur ska Avestas framtida centrum se ut och fungera?

Dela

Avestas Centrum har diskuterats den senaste tiden. Samtidigt har ett flera år långt arbete med att skissa på ett nytt centrum pågått. Det är Johnsonsstiftelsen som skänkt kommunen detta arbete. Nu är det dags att presentera de första mer konkreta förslagen.

Välkommen till en presentation

av Avestas visionära stadsplan

som presenteras 

Onsdag 29 augusti kl 15.00

i Koppardalens Utvecklingscentrum, Polervägen 12 i Avesta

av stadsbyggnadsforskaren Alexander Ståhle och huvudprojektledare Peter Elmlund.
De ska berättaom de förslag de arbetat fram för Avestas centrum.

Deras arbete har skett inom ramen för Axel och Margaret Ax:sons stiftelses projekt Visionär stadsplan för Avesta. Tidigare under dagen har arbetet presenterats för fastighetsägare och näringsidkare i centrum.

Har ni frågor ring mig på tel 0226 64 56 93 eller mejla kerstin.eriksson@avesta.se

Enligt uppdrag och 
Med vänlig hälsning

Kerstin Eriksson, Tillväxt Avesta

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Pressvisning Avesta Art 2019 - Festen7.5.2019 10:30:45 CESTPressinbjudan

Årets internationella utställning FESTEN tar utgångspunkt i hundraårsjubileet av Avesta stad 2019. År 1919 återfick Avesta de stadsrättigheter som samhället förlorat 1688. Utnämningen till stad firades med en högtid i kyrkan och en stor middag för särskilt inbjudna gäster. När Avesta Art slår upp sina portar i maj 2019 för FESTEN, den 18:e utställningen av samtidskonst, lyfts perspektiv kring identitet, generositet, gästfrihet, nätverkande, förhandling, föreställning, representation och status.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum