Avesta kommun

Hur ska Avestas framtida centrum se ut och fungera?

Dela

Avestas Centrum har diskuterats den senaste tiden. Samtidigt har ett flera år långt arbete med att skissa på ett nytt centrum pågått. Det är Johnsonsstiftelsen som skänkt kommunen detta arbete. Nu är det dags att presentera de första mer konkreta förslagen.

Välkommen till en presentation

av Avestas visionära stadsplan

som presenteras 

Onsdag 29 augusti kl 15.00

i Koppardalens Utvecklingscentrum, Polervägen 12 i Avesta

av stadsbyggnadsforskaren Alexander Ståhle och huvudprojektledare Peter Elmlund.
De ska berättaom de förslag de arbetat fram för Avestas centrum.

Deras arbete har skett inom ramen för Axel och Margaret Ax:sons stiftelses projekt Visionär stadsplan för Avesta. Tidigare under dagen har arbetet presenterats för fastighetsägare och näringsidkare i centrum.

Har ni frågor ring mig på tel 0226 64 56 93 eller mejla kerstin.eriksson@avesta.se

Enligt uppdrag och 
Med vänlig hälsning

Kerstin Eriksson, Tillväxt Avesta

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

När du kommer till Avesta känner du styrkan i älven och värmen från människorna. En 400-årig industrihistoria blandar sig med allt det gröna, hissnande vackra i Koppardalen. Här hittar du kraften från stålet som formats vid martinugnarna under århundraden, idag en styrka hos alla de företag som hittar hit.
Här är det enkelt att verka, leva och andas. Dra några djupa andetag och dina lungor fylls av energi. Här finns plats för udda och lagom, visenter och köpcentrum. Masar och skating. Avesta är där utomhus är mer än Stora och Lilla Helvetet.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

Krylbo i blickpunkten18.3.2019 16:01:26 CETPressinbjudan

Stadsdelen Krylbo i Avesta har under en period haft en negativ utveckling med ökad otrygghet. För ett halvår sedan var Krylbo i fokus i regional media. Samhället synades, granskades och beskrevs som ett otryggt samhälle i misär som ingen vill ta ansvar för. Vad hände sen? Möt politiker, polis, kommunala tjänstemän och bolag. De berättar vad som är på gång, vad som gjorts och vilka planer som finns för Krylbo och de som bor där.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum