Navet

Husbyggnadsinvesteringarna inleder året starkt

Dela

NAVET Analytics beräknar de totala byggnadsinvesteringarna inom bostäder och lokaler för första kvartalet 2020 till drygt 68 miljarder kronor. Vid en jämförelse med samma period förra året, dvs de första tre månaderna 2019, innebar utfallet en ökning med 2 procent.

Husbyggnadsinvesteringarna inleder året starkt, bild: Navet
Husbyggnadsinvesteringarna inleder året starkt, bild: Navet

NAVET Analytics beräknar de totala byggnadsinvesteringarna inom bostäder och lokaler för första kvartalet 2020 till drygt 68 miljarder kronor. Vid en jämförelse med samma period förra året, dvs de första tre månaderna 2019, innebar utfallet en ökning med 2 procent. Om man istället beräknar utifrån årstakt, dvs om investeringstakten första kvartalet skulle hålla i sig resten av året, pekar volymen på en ökning med drygt 10 procent. Detta framgår i NAVET Analytics konjunkturrapport, som presenteras senare i juni.

Uppgången berörde främst lokaler, där de offentliga redovisade god tillväxttakt uppemot med 15 procent jämfört med första kvartalet i fjol. När det gäller bostadsbyggandet minskade antalet påbörjade småhus medan byggandet av lägenheter i flerbostadshus istället ökade något. Även om prognosen för 2020 indikerar en nedgång i bygginvesteringarna ligger husbyggnadsvolymen på en hög nivå i ett historiskt perspektiv.

Källa: NAVET Analytics, Marknadstrender Bygg

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Husbyggnadsinvesteringarna inleder året starkt, bild: Navet
Husbyggnadsinvesteringarna inleder året starkt, bild: Navet
Ladda ned bild

Länkar

Om

Navet
Navet
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navet är specialiserade affärskonsulter som sedan 1989 hjälpt kunder till Bättre Affärer inom tre samverkande affärsområden:

- NAVET Analytics
- NAVET Corporate finance
- NAVET Affärssystem

Navet är oberoende och verkar där du verkar. Som kund får du en unik lösning, för varje kund har sina speciella förutsättningar. Det handlar om nyfikenhet och vetgirighet. Att förstå just ditt företag och dess möjligheter. Att lyssna in för att kunna leverera bättre affärer. År efter år.

Följ Navet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet

Benders Sverige AB förvärvar Mark- och VA-verksamheten av Starka Betongindustrier KB18.8.2020 09:00:00 CESTPressmeddelande

Benders Sverige AB förvärvar med tillträde den 1 oktober 2020 rörelsen relaterad till markstensprodukter och VA från Starka Betongindustrier KB. I övertagandet ingår de två produktionsenheterna i Södra Sandby och Strängnäs som båda fortsatt kommer drivas vidare inom Benders. Anställd personal i den berörda verksamheten kommer att erbjudas anställning inom Benders. Navet har agerat rådgivare till säljaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum