Åklagarmyndigheten

Huvudförhandling inleds i Solna tingsrätt i mål om grov misshandel

Dela

I morgon onsdag den 27 april kl. 9 inleds huvudförhandlingen i det mål där en tidigare kirurg vid Karolinska universitetssjukhuset står åtalad för grov misshandel av tre personer som fått syntetiska luftstrupar inopererade. Samtliga personer är i dag avlidna. Åklagarna är tillgängliga för kommentarer i nästa vecka, den 4 maj.

Solna tingsrätts målnummer: B 10553-18.

Chefsåklagare Jim Westerberg och seniora åklagaren Karin Lundström-Kron är tillgängliga för media i Solna tingsrätt när samtliga sakframställningar gjorts i tingsrätten på onsdag den 4 maj kl. 17. Detaljer om plats meddelas senare. 

Var vänlig respektera att åklagarna inte kan svara på frågor förrän deras sakframställan gjorts i rätten.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum