Afa Försäkring

Hybridseminarium - NY RAPPORT: Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro – 2022

Dela

Den 14 juni arrangerar Afa Försäkring ett hybridseminarium som livesänds digitalt och även sker på plats i vår hörsal på Afa Försäkring i Stockholm. Under seminariet presenteras vår stora årliga statistikrapport om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i det svenska arbetslivet. Den nya rapporten bygger på statistik från Afa Försäkrings skadedatabas och beskriver allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro för Afa Försäkrings försäkrade fram till år 2020. Rapporten är Sveriges mest omfattande rapport inom området.

Foto: Stina Gränfors, Johnér Bildbyrå.
Foto: Stina Gränfors, Johnér Bildbyrå.

Den årliga statistikrapporten ”Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro 2022” bygger på statistik från Afa Försäkrings skadedatabas och beskriver allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro för Afa Försäkrings försäkrade fram till och med 2020. För år 2020 finns statistik över långvarig sjukfrånvaro och arbetssjukdomar till följd av covid-19.

På seminariet redogörs först för statistik från arbetsskadeförsäkringen med fokus på allvarliga arbetsolyckor och arbetssjukdomar. Statistiken visar bland annat olycksrisken i olika yrken och vilka skadetyper som är vanligast samt också vilka diagnoser som är vanligast vid arbetssjukdomar. Därefter redovisas statistik från sjukförsäkringen. Siffrorna visar bland annat i vilka yrkesgrupper där långvarig sjukfrånvaro är vanligast samt vilka diagnoser som är de vanligaste orsakerna bakom långvarig sjukfrånvaro.

Medverkande:

Anna Weigelt, chef för Analysavdelningen, Afa Försäkring. Emil Askestad, Andreas Ek, Elin Henriksson, analytiker och statistiker, Afa Försäkring.

Datum och tid: tisdag 14 juni kl. 9.00–10.00.

Lokal – om du deltar på plats: Afa Försäkring, Hörsalen, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Anmälan till fysiska seminariet görs här senast måndag 12 juni (begränsat antal platser, max 100 pers).

Anmälan till digitala seminariet görs här senast måndag 12 juni. En länk till webbinariet kommer att skickas till dig som är anmäld.

Välkommen!

Seminariet spelas in och går även att se i efterhand på Afa Försäkrings webbplats.

Press- och mediefrågor hänvisas till: Linda Harling, presskommunikatör Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12

Allmänna frågor om webbinariet hänvisas till: afaseminarier@afaforsakring.se  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Stina Gränfors, Johnér Bildbyrå.
Foto: Stina Gränfors, Johnér Bildbyrå.
Ladda ned bild
Foto: Stina Gränfors, Johnér Bildbyrå.
Foto: Stina Gränfors, Johnér Bildbyrå.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade genom jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Almedalsverkstan öppnar igen – för ett friskt och tryggt arbetsliv20.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kollektivavtalet – allas älskare, ingen älskling, att skapa ett hållbart arbetsliv och urban kvartersutveckling är några av de ämnen som uppmärksammas i Almedalsverkstan 4–6 juli under politikerveckan i Almedalen. Efter två års uppehåll är det nu äntligen dags igen för Afa Försäkring, Alecta och AMF att öppna upp portarna till Almedalsverkstan och ett fullspäckat program under det gemensamma temat ”för ett friskt och tryggt arbetsliv”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum