Svenska Parasportförbundet och Paralympiska KommittéSvenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Hylla Sverigelaget på Arlanda

Dela

Imorgon, fredag, klockan 14.50 landar Sverigelaget på Arlanda (terminal 5) direkt från Förenade Arabemiraten och Special Olympics World Summer Games 2019. Kom dit och fira dessa fantastiska atleter som vunnit hela 31 medaljer under världens största tävling för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Sedan starten den 14 mars har alla deltagare från Sverigelaget visat upp svensk idrott från dess absolut bästa sidan. 53 svenska atleter har tillsammans vunnit 31 medaljer och framförallt visat prov på sann idrottsglädje. 

– Detta har varit en ones in a lifetime. Jag kan fortfarande inte förstå att det är sant. Att få vinna medalj är helt sjukt. Men det är inte det största jag tar med mig. Jag har skaffat massa nya vänner, det trodde jag inte. Jag har varit mig själv och det är nog det som är hemligheten, säger Jimmy Andersson om sin tid i Förenade Arabemiraten. 

Missa nu inte chansen att hylla dessa fantastiska atleter på plats på Arlanda imorgon fredag. Laget landar 14.50 på terminal 5. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté är ett av 71 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsehinder, synskador och utvecklingsstörning inom 15 idrotter.

Vi har ca 37 000 medlemmar organiserade i ca 500 föreningar.

Parasportförbundet innehar även rollen som Sveriges Paralympiska Kommitté med ansvar för den paralympiska idrotten, som även inkluderar idrott organiserad inom ett antal andra SF.

Vi leder också arbetet med Special Olympics Sweden, som är bredd- och motionsidrott för personer med utvecklingsstörning.

Notering: Paralympics är Parasportens motsvarighet till de Olympiska Spelen.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum