Stockholms stad

Hyllad skolledare blir rektor på Östermalmsskolan

Dela

Östermalmsskolan får en ny rektor i höst. Hon heter Stojanka Drinic och kommer närmast från Nya Elementar i Bromma där hon varit biträdande rektor sedan 2014. På Skolledargalan förra året fick Stojanka Drinic utmärkelsen ”Årets digitaliseringsledare”.

Stojanka Drinic, blivande rektor på Östermalmsskolan.
Stojanka Drinic, blivande rektor på Östermalmsskolan.

Stojanka Drinic ser fram emot att möta elever, medarbetare och vårdnadshavare på Östermalm. Hon siktar på att Östermalmsskolan ska bli det självklara valet för alla vårdnadshavare som vill ha en skola som står för kvalitet, utveckling och glädje.

- Jag vill använda digitaliseringens positiva delar och vara en rektor som skapar de bästa utgångspunkterna för utveckling, både hos mina elever och mina medarbetare. Östermalmsskolan är en skola som har de bästa förutsättningarna för att möta våra framtida samhällsmedborgares behov, säger Stojanka Drinic.

På Stojanka Drinics meritlista finns såväl lärarroller som utmärkelser. Hon har bland annat varit lärare i Skövde och skolledare i Stockholms stad. 2020 fick hon utmärkelsen ”Årets digitaliseringsledare” och 2016 var hon med i ett lärarlag som fick pris som ”årets lärarlag” av Stockholms stad. Hon har gått rektorsutbildningen på Uppsala Universitet. Tjänsten som rektor på Östermalmsskolan blir hennes första tjänst som rektor.

Stojanka Drinic tillträder tjänsten som rektor på Östermalmsskolan den 27 september. Lorentz Johansson, som tidigare varit rektor på Östermalmsskolan, kommer att arbeta vidare inom Stockholms stad och ansvara för frågor som rör grundsärskolan.

Fakta

Östermalmsskolan är en kommunal grundskola med ungefär 500 elever. Mer om skolan, klicka här.  

Mer om Stojanka Drinic och utmärkelsen ”Årets digitaliseringsledare", klicka här. 

Bild finns här. 

Kontakt: Stojanka Drinic, rektor, telefon 08-508 077 32 och mail stojanka.djuric@edu.stockholm.se

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Stojanka Drinic, blivande rektor på Östermalmsskolan.
Stojanka Drinic, blivande rektor på Östermalmsskolan.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum