Stockholms stad

Hyllade orgelvirtuosen Isabelle Demers gästspelar på Stockholms stads nyårsdagskonsert

Dela

För första gången har Stockholms stad bjudit in en utländsk organist att gästspela på den populära nyårsdagskonserten i Blå Hallen. Kanadensiskan Isabelle Demers, hyllad för sina expressiva tolkningar, framför två konserter på vardera en timme.

Isabelle Demers. Foto: Joanne Bouknight
Isabelle Demers. Foto: Joanne Bouknight

Den 1 januari är det återigen dags för den välbesökta orgelkonserten i Blå Hallen. Stadshusorgeln är Skandinavens största med över 10 000 pipor och en av de mest omtalade klenoderna i Stadshuset. Nyårsdagskonserterna har vuxit kraftigt i popularitet de senaste åren.

– Allt fler stockholmare väljer orgelmusik framför pizza och Ivanhoe på nyårsdagen, säger Svante Hådell, protokollchef i Stadshuset. I år är det dessutom 10 år sedan orgeln återinvigdes efter en omfattande renovering. Att kunna fira detta med en orgelvirtuos som Isabelle Demers känns fantastiskt. Det kommer att bli någonting alldeles extra, kan jag lova.

Isabelle Demers
Isabelle Demers är född i Québec och utbildad vid The Juilliard School i New York. Hon är idag bosatt i Texas, USA, där hon innehar en professur vid Baylor University.
Demers har trakterat orglar världen över, till exempel i katedralerna i Köln, Regensburg (Tyskland) och Westminster (London), i stadshuset i Melbourne (Australien) och den berömda orgeln i Walt Disney Concert Hall (USA). Demers har med sina tolkningar av bland annat Reger och Bach rönt stor uppmärksamhet från en hänförd kritikerkår, inte minst för sitt expressiva musicerande.
Demers medverkan vid Nyårsdagskonserten 2019 är fortsättningen på samarbetet mellan Stadshuset och Kanadas ambassad i Sverige. Ett samarbete som inleddes i samband med Stockholms kulturfestival i somras då Kanada var temaland.

Vill du göra en telefonintervju med Isabelle Demers, träffa henne på plats och/eller närvara vid konserten, kontakta protokollchef Svante Hådell på 08 508 29 068 eller svante.hadell@stockholm.se.

Konserterna är liksom tidigare år öppna för alla och gratis. Det blir två identiska konserter på ungefär en timme, kl 14.00 och kl 16.00, med 1 200 platser vardera. Allmänheten kan hämta ut biljetterna i Stadshusshopen från och med den 27 december.

Mer om orgeln

Nyckelord

Bilder

Isabelle Demers. Foto: Joanne Bouknight
Isabelle Demers. Foto: Joanne Bouknight
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum