Hynion

Hynion ingår ett partnerskap med Premac för tillverkning av vätgastankstationer

Dela
Ulf Hafseld, CEO Hynion
Ulf Hafseld, CEO Hynion

Oslo 29/8-2021

En unik kompetenskombination framträder som ett resultat av samarbetsavtalet mellan Hynion och Premac om tillverkning av vätgastankstationer. Hynion har lång erfarenhet av design, etablering och drift av vätgastankstationer, medan Premac har 40 års erfarenhet av design och konstruktion av många olika typer av bränsletankstationer.

"Det här samarbetet är en drömsituation för båda parter," säger Ulf Hafseld, VD för Hynion AS. "När vi nu går in i en ny fas med etableringen av ett stort antal vätgastankstationer under de kommande åren är det avgörande för oss att kunna arbeta med en erfaren stationsbyggare. Vår vätgasteknik har verifierats under många års drift och bygger på gedigen erfarenhet från processindustrin. Det har visat sig vara en robust och säker lösning med mycket hög upptid. Nu vill vi optimera detta i samarbete med Premac."

Kurt Dahlberg, styrelseledamot i Hynion tillägger; "Vi tror att detta norsk-svenska samarbete kommer att ge partnerna en bra och effektiv produktion av vätgastankstationer, vilket kommer att minska kostnaderna. Samtidigt förbereder vi oss för en framtida snabb expansion genom att samarbeta med erfarna stationsbyggare och sätta upp bra produktionslinjer."

VD för Premac, Emil Anderson, tror att detta samarbete har stort värde för båda parter. "Här, med vår långa erfarenhet av hela tillverkningsprocessen och etableringen av stationer, kan vi utvecklas vidare mot de nya gröna bränslen. Vätgastankstationer kräver speciell kompetens och den får vi från Hynion. Så kan vi kombinera olika erfarenheter och skapa nya produkter som är anpassade för framtidens bränsle," avslutar han.

För Slavica Djuric, VD för Hynion Sverige, blir detta en viktig milstolpe; "Med detta samarbetsavtal kommer vi att kunna leverera kostnadseffektiva stationer i en takt som matchar marknadens efterfrågan, vilket är viktigt för framgången för Hynions ytterligare expansionsplaner."

Kontakter

Ulf Hafseld,
CEO Hynion AS:
+47 908 94 153
uh@hynion.com

Slavica Djuric
VD Hynion Sverige AB
+46 73 072 60 76
sd@hynion.com

Bilder

Ulf Hafseld, CEO Hynion
Ulf Hafseld, CEO Hynion
Ladda ned bild
Dispenser Hövik
Dispenser Hövik
Ladda ned bild

Om

Hynion
Hynion
Sandviksveien 17
1363 Høvik

https://www.hynion.com/no/

Om Hynion

Hynion bygger och driver vätgastankstationer i och runt de största städerna i Skandinavien. Företaget bygger på erfarenheter från de senaste 20 åren, inklusive världsledande projekt som HyNor, CUTE, Utsira vind / vätgas, CEP Berlin, SHHP, NewBusFuel och H2ME för att nämna några. Företagsledningen har också stor erfarenhet av att etablera och driva nystartade företag, samt många års erfarenhet från bilindustrin.
https://www.hynion.com/no

Om Premac

Kjell Anderson Contracting AB arbetar under varumärket Premac för att bygga, förnya och serva drivmedelsstationer med tillhörande byggnader och externa enheter. Företaget har drivits kontinuerligt sedan 1976 och har idag cirka 45 anställda fördelade på bränsle, Adblue, el, konstruktion, service, design och rådgivning.

www.premac.se