Hyresgästföreningen Riksförbundet

Hyresförhandlingarna med Östersundshem går till medling

Dela
Hyresgästföreningen och allmännyttiga Östersundshem har inte kunnat komma överens i hyresförhandlingarna. Östersundshem har nu valt att lämna ärendet vidare till Hyresmarknadskommittén för medling.

- Östersundshem är ett starkt bolag med mycket god ekonomi och det är beklagligt att vi inte kunnat komma överens om en rimlig hyreshöjning. Hyresgästerna är en grupp som drabbas hårt av den nuvarande ekonomiska situationen och flera andra fastighetsägare i länet har tagit ansvar, genom att inte föra över sina kostnadsökningar rakt av på sina hyresgäster, säger Hyresgästföreningens förhandlare Hasse Dahl.

Årets hyresförhandlingar sker mot bakgrund av historiskt höga yrkanden från fastighetsägarna runt om i landet. Förhandlingarna med Östersundshem har pågått i flera veckor, utan att leda till något resultat.

- Vi hade mycket hellre sett en lösning vid förhandlingsbordet än att ärendet ska gå vidare till Hyresmarknadskommittén. Det är nu osäkert när det blir klart med ny hyra, men vi i Hyresgästföreningen kommer att göra allt vi kan för att inte hyresgästerna ska drabbas av retroaktiva hyreshöjningar, säger Hasse Dahl.

Alla hyresgäster som bor i Östersundshems bestånd uppmanas att fortsätta betala in sin nuvarande hyra, tills en överenskommelse om ny hyra är klar.

Om Hyresmarknadskommittén
Hyresmarknadskommittén, HMK, instiftades 1957 och är en nationell kommitté som prövar tvister i samband med de årliga hyresförhandlingar mellan Hyresgästföreningen och de allmännyttiga bostadsföretag som är medlemmar i Sveriges Allmännytta, de allmännyttiga bostadsföretagens branschorganisation.


För mer information:
Hasse Dahl, förhandlare, 076-798 08 64

Region Norrland
Regional pressjour Norrland
010-459 18 00
press.norrland@hyresgastforeningen.se

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Kontakter

Om

Hyresgästföreningen Riksförbundet
Hyresgästföreningen RiksförbundetHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum