Fastighetsägarna

Hyreshöjningen klar för 1 300 hushåll i Trelleborg

Dela

Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har avslutat de årliga hyresförhandlingarna i Trelleborg. Det innebär att hyran för cirka 1 300 hushåll i Trelleborg kommer att höjas med 1,9 procent från den 1 januari 2020

– Uppgörelsen ligger i nivå med en tvåuppgörelse som det kommunala bolaget tecknade ifjol. Uppgörelsen ligger dock lägre än de kostnadsökningar fastighetsägarna har, säger Carl-Lennart Lagerström, affärschef på Fastighetsägarna Syd.

Enligt Fastighetsägarnas uträkningar har den generella hyresnivån i landet sjunkit i reala termer de senaste åren. Det beror på att hyresnivåernas ökning har varit lägre än inflationen.

– Den årliga hyreshöjningen bör följa den samhällsekonomiska utvecklingen. Hyresrätten är viktig eftersom den erbjuder människor ett flexibelt boende som inte kräver ett startkapital. Men om det ska finnas ett bra utbud av hyresrätter måste de som förvaltar hyresrätter ges rimliga förutsättningar, säger Carl-Lennart Lagerström.

Nyckelord

Kontakter

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum