Fastighetsägarna

Hyreshöjningen klar för 3 000 hushåll i Blekinge

Dela

Fastighetsägarna Syd och Hyresgästföreningen har avslutat de årliga hyresförhandlingarna i flera kommuner i Blekinge. Det innebär att hyran för cirka 3 000 hushåll i Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg och Olofström kommer att höjas den 1 januari 2020.

I Olofström höjs hyran med 1,25 procent, i Sölvesborg höjs hyran med 1,6 procent, i Karlshamn med 1,77 procent och i Ronneby med 1,87 procent. Höjningarna gäller från den 1 januari 2020.

– Förhandlingarna är avslutade på dessa orter, men vi kan konstatera att uppgörelserna ligger lägre än de kostnadsökningar fastighetsägarna har, säger Tommy Svensson, förhandlare på Fastighetsägarna Syd.

Enligt Fastighetsägarnas uträkningar har den generella hyresnivån i landet sjunkit i reala termer de senaste åren. Det beror på att hyresnivåernas ökning har varit lägre än inflationen.

– Hyresrätten är viktig som boendeform eftersom den erbjuder människor ett flexibelt boende som inte kräver ett startkapital. Men för att det fortsatt ska finnas ett bra utbud av hyresrätter måste de som förvaltar hyresrätter ges rimliga förutsättningar och den årliga höjningen bör följa den samhällsekonomiska utvecklingen, säger Tommy Svensson.

Nyckelord

Kontakter

Om

Fastighetsägarna
Fastighetsägarna
Drottninggatan 33, Box 16132
103 23 Stockholm

https://www.fastighetsagarna.se/

Vi arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad


Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en väl fungerande fastighetsmarknad. Våra 15 000 medlemmar äger och hyr ut bostäder och lokaler över hela landet. Vi representerar såväl de största börsnoterade fastighetsbolagen, kommunägda bostadsbolag som privata fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar.

Följ Fastighetsägarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fastighetsägarna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum