Hyresgästföreningen Riksförbundet

Hyrorna för Hebygårdars hyresgäster är klara

Dela

Hyresförhandlingarna gällande 2023 års hyror med det kommunala bostadsbolaget i Heby, Hebygårdar, inleddes med bolagets yrkande på 7,47 procent. 

Efter förhandlingar landar överenskommelsen på 4,2 procent för lägenheter där värme ingår och 3,2 procent för lägenheter med kallhyra, presumtionshyra eller för elkompensation. Samtliga hyror höjs den 1 februari.

”Vi befinner oss i en extrem situation vad gäller en rusande inflation och kostnadsökningar som vi inte sett på många år. Detta har lett till att fastighetsägare generellt har yrkat väldigt höga höjningar. Vi är medvetna om att även fastighetsägarna drabbas av ökande kostnader. Men vårt uppdrag är att värna hyresgästerna och förhandla fram hyror som alla har råd med” säger förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, Lena Jansson Nordin.

”En höjning på 4,2 procent är väldigt mycket och vi är smärtsamt medvetna om att det slår hårt mot många hyresgäster. Vi kan bara hoppas att, när ekonomin återgår till ett mer normalt läge, vi också kan återgå till mer normala hyresjusteringar.” 

Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle
Telefon: 072-714 58 16

lena.janssonnordin@hyresgastforeningen.se

Kontakter

Om

Hyresgästföreningen Riksförbundet
Hyresgästföreningen RiksförbundetHyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Följ Hyresgästföreningen Riksförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hyresgästföreningen Riksförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum