Uppsala Konsert & Kongress

I afton live: Konsert med Trio X, Jan Johansen och gäster - sänds via nätet!

Dela

Lördag 4 april är det dags för livesändning från Uppsala Konsert & Kongress. Trio X, Jan Johansen och flera gäster bjuder på en musikalisk afton att avnjuta på distans.

I samband med regeringens beslut att begränsa offentliga sammankomster fick artisten Jan Johansen en idé om att livesända en konsert via webben. Jan hade då redan kontakt med Aftonbladet Uppsala men behövde en lokal! Han kontaktade Daniel Sallmander, producent på Uppsala Konsert & Kongress som i sin tur frågade Musik i Upplands jazztrio Trio X. Tillsammans bjuder nu Jan Johansen, Trio X och flera gäster på en livesänd konsert från UKK! 
 

Lördag 4 april är det dags för sändning! 

Trio X
Lennart Simonsson, piano
Per V Johansson, bas
Joakim Ekberg, trummor
Trio X är en av Sveriges mest välrenommerade trios. Nyfikna och gränsöverskridande musiker som låter sig inspireras av många genrer. Lennart Simonsson, Per V. Johansson och Joakim Ekberg påbörjade sitt samarbete 2002 och har sedan dess spelat in flera skivor, samarbetat med flera välkända artister, turnerat i Sverige och även utomlands. Trio X är en del av Musik i Uppland.

Jan Johansen
Han inledde sin karriär i coverbandet Off Duty. 1993 klev han för första gången in på listorna med Lost In Paradise även om det bara var duettpartnern Erika som syntes på singelns omslag. Tack vare dunderhiten Se På Mej kom sedan det stora genombrottet 1995. Det blev seger i Melodifestivalen och en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Se På Mej låg på Svensktoppen i 30 veckor varav 15 av dem i topp. Debutalbumet sålde i 160.000 ex. Sedan dess har Jan Johansen deltagit ytterligare tre gånger i Melodifestivalen som artist och dessutom en gång som låtskrivare i Norges motsvarighet till tävlingen. Dessutom har han medverkat i musikaler, hyllningsturnéer till ABBA, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad, gjort en mängd gig och släppt tio album.

Meta Roos & Jan Ottesen
En av landets mest välrenommerade artister. 1988 fick Meta Ulla Billqvist-stipendiet, och några år senare debuterade hon på filmduken som sångerska i filmen ”1939”. Meta drevs dock av en otrolig nyfikenhet och ville gärna prova på nya utmaningar, så när vännen Åke Strömmer rekommenderade henne till Peter Flacks revyer nappade hon direkt. Det blev en fullträff, och Meta var med i hela fyra revyuppsättningar. Listan på alla duktiga musiker och sångkollegor som Meta mött på estraden kan göras oändligt lång, bland annat: Solist i Claes Cronas trio, Georgie Fame, Kjell Öhman, Putte Wickman, Arne Domnérus, Svante Turesson, Hayati Kafe, Roger Pontare, Anders Berglund, Pierre Swärd, Ulf Verre Johansson och Jörgen Smeby. Inte minst har Meta uppträtt tillsammans med maken, den fina gitarristen Jan Ottesen som förgyller även denna kväll med sin gitarr. 

Långbacka/Bådagård – Pop med folksjäl
Duons musik har beskrivits som ”sagolik”. Som om Regina Spektor flyttat till de nordiska fjällandskapen och lärt sig spela fiol. Det är nära och suggestivt men samtidigt bombastiskt och storslaget. Singer/songwriterpop med en stor portion folkmusik. Lena Willemark möter Emmylou Harris möter Fläskkvartetten möter First Aid Kit. Live går de mellan nedskalade arrangemang på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik.

Lars Säfsund
Sångare som har setts i musikalroller såsom Jesus Christ Superstar, Rent, Sweet Charity och Sol, Vind och Vatten. Han är med sin breda musikalitet flitigt anlitad i många olika sammanhang. På skivor kan han höras som leadsångare i rockgrupperna Work Of Art, Enbound och Lionville, men det är ändå soul-sångare som inspirerat honom mest. Under våren skulle han, tillsammans med TrioX och Sharon Dyall ha turnerat med en hyllningskonsert till sin gamle barndomshjälte: Stevie Wonder.

Erik Häusler
En av landets mest inspelade saxofonister, särskilt på pop-och rockalbum. Efterhand har produktion och komposition blivit en allt viktigare del av hans verksamhet. Han har senaste året börjat släppa musik på streamingtjänster, under pseudonymer som Jerry McHoy (jazz) och 369 (ambient).

Konserten kan du se via Aftonbladet Uppsala. Gratis. 
Livesändningen startar kl 19.00 på lördag 4 april. 
Länk till sändning: https://www.aftonbladet.se/tv/a/309352/livekonsert-med-jan-johansen


Ett initiativ av Jan Johansen i samarbete med filmaren Ulf Magnusson, Uppsala Konsert & Kongress, Musik i Uppland och Aftonbladet Uppsala. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala Konsert & Kongress
Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1
753 75 Uppsala

018 727 90 00https://www.ukk.se/

Uppsala Konsert & Kongress, UKK, har sedan invigningen 2007 blivit en av nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser för kultur och näringsliv. Här genomförs årligen hundratals kulturevenemang, 
konferenser, möten, föreläsningar, mässor och utställningar. UKK är ett 14 000 kvadratmeter stort allkonsthus, beläget mitt i en snabbt växande storstad. Husets ledstjärna är att, med ett utbud som präglas av mångfald och hög kvalitet, välkomna alla.

Följ Uppsala Konsert & Kongress

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Konsert & Kongress

Emelie Bergbohm och Fredrik Granberg till Uppsala Konsert & Kongress16.12.2020 09:00:30 CETPressmeddelande

Uppsala Konsert & Kongress fick en ny ägaridé tidigare i år och för att möta denna gör nu bolaget en rad satsningar inom flera områden. En av dessa satsningar innebär att UKK inleder ett tätt samarbete med Emelie Bergbohm som under ett års tid kommer verka som utvecklingsstrateg i verksamheten. Konsertproducenten Fredrik Granberg, som senast kommer från musikscenen Södra Teatern i Stockholm, kommer vikariera på UKK:s programavdelning då UKK:s ordinarie producent Hanna Lanneberg gått vidare inom bolaget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum