Dramaten

I. B. Sundström med oljefatsorkester på Dramatens lilla scen

Dela

I. B. Sundström, mer känd som Isak Sundström från banden Pascal och Skriet, är aktuell med albumet I den skinande gyttjan. Med ett femtontal musiker; en kör, en oljefatsorkester och en bleckblåssektion bjuder han tillsammans med skådespelare från Dramaten in till sin helt egna värld i en sällsam show. Lilla scenen, den 24 januari. Biljettsläpp i dag den 30 november klockan 12.

I.B. Sundström. Pressbild.
I.B. Sundström. Pressbild.

Så här beskriver I.B. Sundström själv skivan som ligger till grund för programmet på Dramaten:

”För mig skildrar skivan ett slags vanställd fantasyvärld som håller på att lösas upp till ett slags intet, ett upplöst tillstånd efter att berättelsen är slut. För mig är skivan inte hopplös utan snarare hoppfull, fast kanske någonting bortom och bakom hoppet, som en vacker, värdelös och formlös återuppståndelse.”

Pressröster om albumet:
”I I den skinande gyttjan  målar Sundström upp en drömlik fantasivärld, både textmässigt och musikaliskt.” (Hymn.se)

”… musik som är egendomlig, djupt personlig och ytterligt fängslande. Av vår stressade samtid märks nada.  ” (Sonic)

I.B. Sundström, mer känd som Isak Sundström, känns igen från banden Skriet och Pascal.  Isak har vuxit upp på Gotland men bor numera i Stockholm där han är verksam som både musiker och konstnär .

Medverkande:
Isak Sundström, Jonas Teglund, Nisse Törnqvist, Rebecka Rolfart, Ylva Ceder, Per "Texas" Johansson, Lisa Grotherus, Amanda Werne, Mira Eklund, Taxi stand steel band, Illustrakören, Vargen.

Konsertern ges inom ramen för Dramaten&.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I.B. Sundström. Pressbild.
I.B. Sundström. Pressbild.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum