Dramaten

I. B. Sundström med oljefatsorkester på Dramatens lilla scen

Dela

I. B. Sundström, mer känd som Isak Sundström från banden Pascal och Skriet, är aktuell med albumet I den skinande gyttjan. Med ett femtontal musiker; en kör, en oljefatsorkester och en bleckblåssektion bjuder han tillsammans med skådespelare från Dramaten in till sin helt egna värld i en sällsam show. Lilla scenen, den 24 januari. Biljettsläpp i dag den 30 november klockan 12.

I.B. Sundström. Pressbild.
I.B. Sundström. Pressbild.

Så här beskriver I.B. Sundström själv skivan som ligger till grund för programmet på Dramaten:

”För mig skildrar skivan ett slags vanställd fantasyvärld som håller på att lösas upp till ett slags intet, ett upplöst tillstånd efter att berättelsen är slut. För mig är skivan inte hopplös utan snarare hoppfull, fast kanske någonting bortom och bakom hoppet, som en vacker, värdelös och formlös återuppståndelse.”

Pressröster om albumet:
”I I den skinande gyttjan  målar Sundström upp en drömlik fantasivärld, både textmässigt och musikaliskt.” (Hymn.se)

”… musik som är egendomlig, djupt personlig och ytterligt fängslande. Av vår stressade samtid märks nada.  ” (Sonic)

I.B. Sundström, mer känd som Isak Sundström, känns igen från banden Skriet och Pascal.  Isak har vuxit upp på Gotland men bor numera i Stockholm där han är verksam som både musiker och konstnär .

Medverkande:
Isak Sundström, Jonas Teglund, Nisse Törnqvist, Rebecka Rolfart, Ylva Ceder, Per "Texas" Johansson, Lisa Grotherus, Amanda Werne, Mira Eklund, Taxi stand steel band, Illustrakören, Vargen.

Konsertern ges inom ramen för Dramaten&.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

I.B. Sundström. Pressbild.
I.B. Sundström. Pressbild.
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten& presenterar: Who’s afraid of Jenny Wilson?5.9.2018 08:58Pressmeddelande

Artisten Jenny Wilson, regissören Py Huss-Wallin och konstnären Hanna Kisch blir de första att tolka Dramaten&:s nya format Performance concert. Tillsammans har de tre konstnärerna skapat en föreställning som förenar livemusik, teater och performance. Med föreställningen vill de ta oss genom natten mot gryningen. Genom rädslor och sorg och vilda begär. Hela världen är i en skälvande rörelse, inget kommer någonsin vara så som det en gång var. För vem är rädd för vem nu? Urpremiär för Who´s afraid of Jenny Wilson den 8 november på Lilla scenen. Biljetterna släpps idag onsdag den 5 september klockan 12.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum