Växjö stift

I helgen vigs fyra till tjänst i Växjö stift

Dela

Till helgen firas präst- och diakonvigning i Växjö domkyrka, då fyra kandidater vigs till tjänst. Som så mycket annat kommer också vigningarna att påverkas av pandemin. Istället för en gemensam vigningsdag kommer kandidaterna att vigas två och två, under lördagen och söndagen. Med folkhälsomyndighetens gällande restriktioner kommer vigningarna att behöva bli mindre välbesökta än vanligt. - Det är en oerhört stor glädje att få ta emot dessa fyra till tjänst i Växjö stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Vigningsgudstjänsten brukar vara en stor och högtidlig dag med domkyrkan full av människor som vill dela glädjen med kandidaterna. Även helgens vigningar blir högtidliga och angelägna men måste ske med anpassningar på grund av den pandemi vi står i, vilket framför allt begränsar antalet gudstjänstfirare. Därför kommer Växjö stift att ta många bilder vid vigningarna för att dokumentera högtiden.

Lördag 13 juni kl 14 vigs Ester Fjellander och Nina Fredhage till diakoner. Ester Fjellander börjar sedan sin tjänst i Ljungby Maria församling. Nina Fredhages första tjänst blir i Växjö pastorat, närmare bestämt i Ingelstad.

Söndag 14 juni prästvigs Mathias Sånglöf, som kommer att göra sitt första år som präst i Döderhults församling. I samma gudstjänst vigs Ola Nilsson för tjänst inom EFS (Evangeliska fosterlandsstiftelsen) och kommer att arbeta i Hagakyrkan i Markaryd.

Det är roligt att till helgen ta emot nya medarbetare för tjänst i Växjö stift. Och att intresset för att bli präst och diakon i vårt stift verkar vara ökande”

   - Det är roligt att till helgen ta emot nya medarbetare för tjänst i Växjö stift. Och att intresset för att bli präst och diakon i vårt stift verkar vara ökande, säger biskop Fredrik.

Kandidaterna berättar gärna mer om sin väg till vigning och tjänst i Växjö stift! Hör av er om ni önskar kontaktuppgifter till dem. Bilder för fri publicering från prästvigningen går att beställa av pressekreteraren, se kontaktuppgifter nedan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

Vårdarens bön30.4.2020 09:33:09 CESTPressmeddelande

I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. Tillsammans med min fru som arbetar i vården har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

Vårdarens bön27.4.2020 08:39:03 CESTNyheter

Olika undersökningar visar att många människor i Sverige ber. I själva verket är det fler som ber än som säger sig ha en tro. Det visar att behovet av bön är djupt förankrat i oss människor. I den rådande samhällskrisen behövs bönen mer än någonsin. Tillsammans med min fru, som arbetar i vården, har jag som biskop skrivit ”Vårdarens bön” för alla de som arbetar hårt och med risk för egen hälsa på sjukhus runt om i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum