CUPRA Sverige

I helgens STCC-premiär börjar CUPRA Dealer Team - PWR Racings titelförsvar

Dela

I helgen börjar den intensiva kampen om STCC-guldet för CUPRA Dealer Team - PWR Racing på Ljungbyheds Motorbana.

"Vi står framför en av de tuffare säsongerna på länge och trycket ligger på oss som regerande mästare efter en rekordsäsong 2021. Men målsättningen för 2022 är oavsett glasklar, vi tävlar aldrig för något annat än att segra - STCC-guldet ska vara kvar hos CUPRA och PWR Racing.", säger Marcus Ekström, teamchef CUPRA Dealer Team - PWR Racing.

Stjärnförarna Robert Dahlgren och Axel Bengtsson kommer möta hårt motstånd från ett växande STCC-startfält på 16 bilar fram till finalen i oktober.

Regerande mästaren Robert Dahlgren kommer stärkt efter en rekordsäsong 2021 med elva segrar och 15 pallplatser.

"Vi kommer att stöta på hårt motstånd i år med många nya förare, bilar och team - precis så STCC ska vara. Men jag känner mig stark, vi har haft bra försäsongstester och kommer väl förberedda. Min målsättning för premiären är absolut samma som förra året, att kvala etta och vinna tävlingen - något annat finns inte.", säger Robert Dahlgren.

Gokart-talangen Axel Bengtsson gör sin STCC-debut med teamet i helgens premiärtävling.

"Jag är lite nervös men väldigt taggad inför premiären för att visa vad jag går för. Det finns mycket att förbättra för mig, men testerna har gått så pass bra att vi har kunnat börja fokusera på detaljer. För min del handlar premiären om att samla poäng och sätta alla grundmoment i en racehelg, och framförallt att ta bilen i mål.", säger Axel Bengtsson.

Helgens premiärtävling innebär även ett nytt och unikt format med ett Super Pole-kval på fredag och en huvudtävling på lördag.

"Jag gillar det nya upplägget för premiären, speciellt kvalformatet med ett enda avgörande varv för att sätta sin tid och en explosiv tävling där allt avgörs. Det gäller att plocka fram all rutin och inte göra några misstag.", säger Robert Dahlgren.

”Vi på CUPRA ser verkligen fram emot helgens premiär, med en rekordsäsong i ryggen, ett starkt team och grymma tävlingsbilar siktar vi på att åter ta hem STCC-guldet.”, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

Helgens STCC TCR Scandinavia-premiär inleds med tester på torsdag och fredag, med kvalificering och en huvudtävling på lördag som sänds LIVE på: plus.stcc.se

Tidsschema STCC Campus Ljungbyhed Airport Race

 • Torsdag 2/6
  09:00-12:30 - Test 1

 • Fredag 3/6
  14:10 - Test 2
  16:30 - Test 3
  Lördag 4/6
  11:00 - Shoot out
  14:30 - Race

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell, marknadslanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA vann PURE ETCR, världens första helt elektriska standardvagnsmästerskap för flera märken och fortsätter att delta i Extreme E, där man tävlar off-road i eldrivna SUV:ar. CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas som fått utmärkelsen Best FIFA Award samt de olympiska guldmedaljörerna Adam Peaty, Melvin Richardson och Saúl Craviotto.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum