Djurens RättDjurens Rätt

I januari blir tiotusentals människor veganer för en månad

Dela

Djurens Rätt och Välj Vego bjuder in till en vegansk månad i januari eller i Veganuari som kampanjen heter. Det är världens största vegankampanj som årligen inspirerar tiotusentals människor världen över att testa den veganska livsstilen i 31 dagar. En ypperlig start på det nya året menar Djurens Rätt.

Många testar på att starta året med en vegansk månad. Foto: Photographee.eu/Shutterstock
Många testar på att starta året med en vegansk månad. Foto: Photographee.eu/Shutterstock

Just inför det nya året är det många som passar på att ändra sina matvanor.

– Om du vill ha ett nyårslöfte som gynnar både din egen hälsa, klimatet och djuren så tycker jag att du ska haka på veganuari. Med recept, inköpslistor och vegopepp varje dag blir det enklare och roligare att ändra sina matvanor. Du får smarriga recept, vegotips och inspiration av oss i en hel månad, säger Sarah Mansouri, projektledare för kampanjen och ansvarig för sajten Välj vego, på Djurens Rätt.

Det var 2014 som organisationen Veganuary startade i Storbritannien med syftet att utmana folk att prova att äta veganskt. Sedan Veganuary startades i Storbritannien 2014 har kampanjen inspirerat nästan 1 miljon människor i 192 länder att testa veganskt under januari månad. 

– Vi arrangerar veganuari i Sverige för fjärde året i rad och förra året hade vi över 8000 deltagare i Sverige, det hoppas vi såklart att vi kan slå i år. Vi märker att fler och fler hittar till det veganska köket och upptäcker att det inte är så krångligt att äta veganskt, säger Sarah Mansouri.

Några som valt att starta året med Veganuari är Bastard Burgers som lagom till kampanjen släpper en ny vegansk burgare. Veganuari-burgaren kommer att finnas både på alla restauranger och alla utkörningsplattformar och den går under namnet ”Bastardo Truffle”. Det är en vegansk burgare med smashed Beyond Meat, tryffelmayo, silverlök, picklad gurka, vegansk ost, tryffelkaramelliserad lök och Bastardo Hot Sauce. 

– Veganuari är en fint initiativ som vi självklart hoppar på. Vi ser det som ett perfekt läge att få fler av våra gäster att prova vegansk streetfood. Nu har vi också en helt ny produkt, smashed Beyond Meat, som vi hoppas kommer göra succé runt om i landet, säger Kim Markström, marknadschef. 

Anta Veganuari här!

Är du redo att anta Veganuari 2021?

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Många testar på att starta året med en vegansk månad. Foto: Photographee.eu/Shutterstock
Många testar på att starta året med en vegansk månad. Foto: Photographee.eu/Shutterstock
Ladda ned bild
Veganuari arrangeras för fjärde året i rad i Sverige, av Djurens Rätt och Välj Vego
Veganuari arrangeras för fjärde året i rad i Sverige, av Djurens Rätt och Välj Vego
Ladda ned bild
Välj vego 2021. Illsutration: Djurens Rätt
Välj vego 2021. Illsutration: Djurens Rätt
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 50 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren.Väljvego.se är Djurens Rätts inspirationssajt som gör det lätt att välja vego! 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Historisk minskning av köttkonsumtionen under 2020 - 7,7 miljoner djur undvek att hamna på tallrikarna16.3.2021 13:37:49 CET | Pressmeddelande

Samtidigt som Djurens Rätt genom en ny informationskampanj återigen sätter sökarljuset på turbokycklingarnas utsatta situation, presenteras statistiken för fjolårets köttkonsumtion i Sverige. Under 2020 minskade den svenska köttkonsumtionen med hela 4,5 procent, vilket innebär en minskning om 7,7 miljoner färre individer som konsumerats på svenskarnas tallrikar jämfört med föregående år.

Djurens Rätt går ut med stor annonskampanj för att uppmärksamma turbokycklingarnas verklighet i djurfabrikerna15.3.2021 12:00:00 CET | Pressmeddelande

Idag går Djurens Rätt ut i en omfattande annonskampanj för att uppmärksamma konsumenter om turbokycklingarnas verklighet i köttindustrins djurfabriker. Detta i samband med återstarten av Djurens Rätts kampanj “99 miljoner”. Annonsen är i form av en seriestrip tecknad av Emanuel Garnheim och kommer bland annat att synas ute i kollektivtrafiken.

Djurens Rätt i gemensamt EU-upprop: Förbjud vilda djur på cirkus3.3.2021 13:00:00 CET | Pressmeddelande

I samband med Världsdagen för natur- och djurliv (World Wildlife Day) lanseras idag en gemensam EU-kampanj för att införa ett förbud mot vilda djur på cirkus i EU. En ny opinionsundersökning visar att 68 procent av européerna vill se ett sådant förbud. Bakom kampanjen står Djurens Rätt tillsammans med Eurogroup for Animals – en sammanslutning av ett 70-tal djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum