Järfälla Kommun

I Järfälla får alla unga sommarjobb

Dela

Efter en lyckad satsning med sommarjobbsgarantin 2015 höjer Järfälla kommun i år ambitionen och ger ännu fler ungdomar chansen till en första kontakt med yrkeslivet genom sommarjobb.

Sommarjobbare i Järfälla sommaren 2015
Sommarjobbare i Järfälla sommaren 2015

Sommarjobb är ett viktigt steg på vägen mot arbetsmarknaden, och det ger en viktig sysselsättning på sommarlovet. Dessutom kan de avlasta ordinarie personal i semestertider.

– Succén med sommarjobbsgarantin fortsätter. Det innebär att Järfällas ungdomar ges en unik möjlighet att knyta kontakter och skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet, samtidigt som samhällsservicen förstärks, säger kommunstyrelsens ordförande, Claes Thunblad (S).

Syftet med sommarjobben är att förbereda och färdighetsträna ungdomar inför kommande arbetsliv på arbetsmarknaden. Inriktningen för årets satsning är att arbeta med befintliga aktörer inom kommunen och det lokala näringslivet.

Bland annat ordnas ungdomsfestival, Sommar på Kvarnbacken, i ett samarbete mellan kommun och flera bostadsbolag inom ramen för projektet Kalejdohill.

– Sommarjobben innebär att de får erfarenheter av arbetsuppdrag och praktisk introduktion av arbetslivet, säger Siegfried Gudmundsson som är kommunens samordnare för sommarjobb.

Sommarjobben, eller feriepraktik som det heter i Järfälla, är till för ungdomar i åldrarna 15-18 år och som är mantalskrivna i Järfälla. I år har 1 800 ungdomar i målgruppen sökt och kommer att få sommarjobb. Det är 300 fler än 2015.

Mer information

Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordf, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Siegfried Gudmundsson, samordnare, siegfried.gudmundsson@jarfalla.se, 073-399 94 95

Nyckelord

Bilder

Sommarjobbare i Järfälla sommaren 2015
Sommarjobbare i Järfälla sommaren 2015
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum