Tekniska verken i Linköping

I morgon får skorstenen på kraftvärmeverket julbelysning

Dela

I morgon den 1 december tänds återigen julbelysningen på kraftvärmeverkets skorsten. Under hela december kommer eldsflammor att lysa upp skorstenen, men under lucia och nyårsafton programmeras belysningen om till en luciakrona respektive en nyårsraket.

Tekniska verken har sedan 2017 lyst upp skorstenen på Kraftvärmeverket i Katrineholm, och nu är det dags igen.

Skorstenen som är 80 meter hög, syns över stora delar av Katrineholm. Belysningen tänds på onsdag den 1 december. Halva skorstenen, ca 40 meter, kommer precis som tidigare år att belysas med en cirkelarmatur från mitten och uppåt. Belysningen ser ut som en brinnande låga. På lucia och på nyårsafton programmeras belysningen om.

- Det här är vårt sätt att hälsa God Jul och Gott Nytt År till alla Katrineholmsbor, säger Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme.


Tid: Julbelysningen finns på skorstenen under hela december.
Plats: Skorsten finns på Energigatan 3, Kerstinaboda industriområde på Väster.


För mer information kontakta gärna:
Anna Axelsson, affärsenhetschef för Katrineholm Fjärrvärme 0150-579 30
anna.axelsson@tekniskaverken.se


Fakta om Kraftvärmeverket i Katrineholm:
- Producerar cirka 200 GWh fjärrvärme och 25 GWh el. Det motsvarar årsbehovet av värme för cirka 9 000 villor och cirka 8 procent av Katrineholms kommuns elbehov.

- Produktionen är 100 procent fossilfri. Fjärrvärme och el produceras till 99 procent av olika trädbränslen, till största delen använt trä, den sista procenten bränsle är bioolja, vilket innebär att hela el- och fjärrvärmeproduktionen är fossilfri.

- Pannorna har en kapacitet på ca 50 000 ton avfallsträ och 25 000 ton skogsbränsle.

- På kraftvärmeverket eldas 5 olika pannor. En kraftvärmepanna och 4 hetvattenpannor. Kraftvärmepannan har en effekt på 25 MW, tillsammans med hetvattenpannorna är effekten 105 MW.

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Läs om vårt bidrag till FN:s globala mål här

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum