Stockholms stad

I morgon lyser barnens lyktor på Södermalm och Norrmalm

Dela

I morgon fredagen 18 november uppmärksammar barnen på Södermalms och Norrmalms kommunala förskolor internationella barndagen genom att lysa upp Björns Trädgård och Observatorielundens spegeldamm med egentillverkade lyktor.

Ljusen tänds klockan 16.00 och brinner mellan klockan 16.30 och 18.30. De påminner oss om vikten av att ge plats för barnens röster och rättigheter i vårt samhälle.

Över hela landet kommer barns lyktor att lysa för oss denna novemberkväll. Barnens lyktor manifesterar den internationella barndagen. Manifestationen synliggör barnen och ger dem en gemensam röst i det offentliga rummet.

Välkomna alla barn och vuxna till en magisk kväll, där barnens lyktor strålar ihop med himlens alla stjärnor.

Kontakt Södermalm: 
utvecklingschef förskoleavdelningen 
agneta.forsberg@stockholm.se 08-508 13 708

kommunikationsstrateg
elisabeth.sandell@stockholm.se 08-508 12 040

Kontakt Norrmalm: 
avdelningschef förskola 
johanna.hult@stockholm.se 08-508 09 310

kommunikationsstrateg
karina.karlstrom@stockholm.se 08-508 09 024

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

YH-utbildning på Frans Schartaus Handelsinstitut når topp tio i kvalifikationsnivå, motsvarar kandidatexamen20.4.2018 10:28Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstituts YH-utbildning inom Hotel Management har i samband med den senaste beviljandeomgången från Myndigheten för Yrkeshögskolan fått en placering i kvalifikationsramverket på nivå SeQF6*. Det innebär att de studerande som läser Hotel Management får en Kvalificerad yrkeshögskoleexamen, som i det nya ramverket är placerad på samma nivå som en kandidatexamen. Det gör de studerande mycket attraktiva på arbetsmarknaden och blir en trygg väg mot jobb.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum