Stockholms stad

I stan utan min bil nu på söndag

Dela

För att ge stockholmarna en uppfattning om hur staden kan se ut med färre bilar, samt inspirera till att testa andra färdmedel, stängs biltrafiken kring city och Gamla stan av under söndagen den 17 september klockan 09.00 – 18.00.

Konceptet kallas I stan utan min bil och är en av aktiviteterna som Stockholms stad arrangerar under den Europeiska Trafikantveckan.

Syftet med I stan utan min bil är att ge stockholmarna en uppfattning om hur deras stad skulle kunna se ut med färre bilar och reflektera över hur vi kan skapa en trivsammare stad.

Aktiviteter på Strömgatan och Mäster Samuelsgatan klockan 11.00-17.00
Spännande aktiviteter och tävlingar arrangeras för alla åldrar på Strömgatan och Mäster Samuelsgatan kl. 11.00-17.00. På Strömgatan kan besökarna till exempelprova parkour, gå en punkakurs, se världsmästare i BMX och skateboard, lyssna på paneldiskussion om Offentliga rummet, få tips om stadsodling och få möjlighet att samtala med stadens medarbetare.

På Mäster Samuelsgatan bjuder Stockholms stad i samarbete med AMF Fastigheter, Pembroke Real Estate och Vasakronan in till samtal om medborgardriven stadsutveckling, provtur med elcykel, matupplevelser med livemusik, sportaktiviteter och mycket mer.

Möte med stadens representanter
Representanter från staden är på plats hela dagen för att prata om satsningar på hållbara transportmedel och hur vi kan skapa ett trivsammare Stockholm.

På Strömgatan arrangeras en paneldiskussion klockan 13.00-14.00 med temat Offentliga rummet - En stad för alla med plats för mer vistelse och rörelse. Deltagare: Daniel Helldén, trafikborgarråd Stockholms stad, Maria Börjesson, professor, VTI.Cecilia Brinck, oppositionsborgarråd Stockholms stad, Ulla Bergström, kontorschef, White arkitekter, Ronald Bäckrud, regionchef, Vasakronan och Shira Jacobs, VD, Collective Sublime.

På Mäster Samuelsgatan blir det samtal om medborgardriven stadsutveckling klockan 15.00-15.20 med Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén och representanter från fastighetsägarna AMF Fastigheter, Pembroke Real Estate och Vasakronan.

Program för dagen

Karta över avstängda gator

Kontakt
Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret

Telefon: 08-508 262 82

erik.soderberg@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum