Tekniska verken i LinköpingTekniska verken i LinköpingTekniska verken i Linköping

Idag drar Bästa världen igång - 5 500 elever deltar

Dela

Idag, torsdag den 27 augusti, drar skolprojektet Bästa världen igång för tredje året. I år deltar nästan alla skolor i Linköping, vilket innebär att cirka 5 500 elever i årskurserna 2, 5 och 8 under hösten kommer att sätta sig in i frågor om vatten, avfall och energi.

En nyhet är att Lejonfastigheter tagit fram en ny funktion där skolorna kan se sin energiförbrukning med diagram över förbrukning av värme, el och vatten, och varje skola kan söka fram sin information.

Syftet med projektet är att eleverna ska lära sig att tänka mer hållbart, både miljömässigt och socialt. På individnivå och även med ett lokalt och globalt perspektiv. Elevernas arbete påbörjas och avslutas i klassrummet men kommer också att innehålla en skoldag på Kolmårdens djurpark.

Bästa världen drivs av Linköpings kommun tillsammans med Kolmårdens djurpark och Tekniska verken.

Hållbarhetsfrågor är en viktig del i barnens utbildning, där Bästa världen har varit ett inspirerande sätt att ta sig an frågan.

Alla inblandade parter har gjort nödvändiga anpassningar för att kunna genomföra projektet trots rådande situation med tanke på corona. Det innebär bland annat att uppstartsmötena livestreamas från Konsert & kongress den 27 augusti.
Här kan man se livestreamen, även i efterhand.

En annan anpassning är att busstransporterna till besöket på Kolmårdens djurpark har utökats, så att elever endast åker till djurparken med sina skolkamrater. På Kolmården görs en rad olika andra omställningar som djurparken arbetat fram under sommaren.

Tider för de digitala uppstartsmöten:

10.00 – 10.45 Fritidshem/åk 2
15.00 – 15.45 Åk 5
16.00 – 16.45 Åk 8

Ansvariga lärare och rektorer följer sändningen via länk.

För mer information kontakta gärna:
Madeleine Zerne, Områdeschef, Linköpings kommun, 013-26 30 19
madeleine.zerne@linkoping.se  

Johnnie Aronsson, projektansvarig, Tekniska verken, 013-20 82 37
johnnie.aronsson@tekniskaverken.se

Christine Karmfalk, vd, Kolmårdens djurpark, 010-708 75 00
christine.karmfalk@kolmarden.com

Fakta:
Bästa världen är ett utbildningsprojekt med fokus på hållbarhet som drivs i samarbete mellan Linköpings kommun, Tekniska verken och Kolmårdens djurpark. Det ger elever en unik möjlighet att få lära sig om viktiga framtidsfrågor på ett aktivt, engagerande och lustfyllt vis. Konceptet är framtaget tillsammans med pedagoger från olika skolor som har träffats i referensgrupper.

Bästa världen riktar sig till elever och pedagoger i årkurs 2, 5 respektive 8. Varje årkurs har sitt eget fokusområde: åk 2 – tema vatten, åk 5 – tema avfall och åk 8 – tema energi.

Utbildningsprojektet Bästa världen startade höstterminen 2018.

Projektet pågår under höstterminen 2020 och börjar med uppstartsmöte för pedagoger torsdagen den 27 augusti.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
215 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum