FN:s World Food Programme (WFP)FN:s World Food Programme (WFP)FN:s World Food Programme (WFP)FN:s World Food Programme (WFP)

Idag: Faces of Hunger and Conflict på Fotografiska F1

Dela

FN-förbundet, FN:s World Food Programme (WFP), Stockholm International Peace Research Institute och Utrikesdepartementet arrangerar idag utställningen Faces of Hunger and Conflict på Fotografiska i rum F1 i Stockholm.

Fatmeh och hennes son. Foto: WFP/ Dina El Kassaby
Fatmeh och hennes son. Foto: WFP/ Dina El Kassaby

Utöver utställningen innehåller dagen två större event, ett panelsamtal och ett mingel. Representanter från de olika organisationerna finns tillgängliga för intervjuer under dagen. Utställningen öppnas med ett panelsamtal om hunger och konflikt, för att delta vid det krävs registrering via denna länk. Från 12:30 är utställningen öppen för allmänheten och klockan 18:00 bjuder vi in till mingel med Happy och Annika Jankell samt arrangörerna.

Där det finns konflikt, finns det hunger. Där det finns hunger, finns konflikt. Trots enorma framsteg i avskaffandet av hunger under det senaste decenniet, har antalet hungriga människor återigen börjat stiga. Idag lider 821 miljoner människor av hunger i världen, 60% av dem bor i konfliktområden. Det motsvarar 493 miljoner människor som lider av hunger orsakad av människor, hunger som hade gått att undvika. 

Människorna som porträtteras i utställningen Faces of Hunger and Conflict ser på oss från gränslandet mellan hunger och konflikt. Det är en av de värsta platserna att vara på och de är hungerns och konflikternas ofrivilliga offer. Delta vid utställningen idag i Stockholm. Hjälp oss stärka rösterna för de 821 miljoner människor som lider av hunger.

Deltagare i panelsamtalet klockan 10:30:

Eva Svedling 
Statssekreterare hos Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, Utrikesdepartementet

Dan Smith 
Direktör, Stockholm International Peace Research Institute 

Petra Hallebrant 
Generalsekreterare, FN-förbundet 

Arif Husain 
Chefsekonom, FN:s World Food Programme 

Till media:

Vid intervjuförfrågningar och för mer information om utställningen kontakta:

Anne Poulsen, Direktör, WFP:s nordiska kontor, anne.poulsen@wfp.org, +4540-503993 
Jonathan Eng, svensk kommunikatör, WFP:s nordiska kontor, jonathan.eng@wfp.org,  072-2010046

* Utställningen visas på Fotografiska i rum F1. Entrén ligger på vänster sida av Fotografiska, Stadsgårdshamnen 24. 

Kontakter

Bilder

Fatmeh och hennes son. Foto: WFP/ Dina El Kassaby
Fatmeh och hennes son. Foto: WFP/ Dina El Kassaby
Ladda ned bild

Om

FN:s World Food Programme (WFP)
FN:s World Food Programme (WFP)http://sv.wfp.org/

FN:s World Food Programme – räddar liv i katastrofer och förändrar liv för miljontals människor genom hållbar utveckling. WFP arbetar i mer än 80 länder runtom i världen och ger livsmedelsassistans till människor fast i konflikt och katastrofer. WFP lägger grunden för en bättre framtid.

Sverige är en av de viktigaste givarna av kärnstöd till WFP. Det stöd som ges som kärnstöd ger WFP flexibilitet och gör det möjligt för WFP att agera snabbt och effektivt när katastrofer inträffar. Kärnstöd hjälper även WFP att finansiera försummade kriser och säkerställa att hjälpen når fram till de som behöver den som mest.

Följ FN:s World Food Programme (WFP)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från FN:s World Food Programme (WFP)

FN:s WORLD FOOD PROGRAMME SKA STÖDJA DET STÖRSTA ANTALET HUNGRIGA MÄNNISKOR NÅGONSIN DÅ CORONAVIRUSET RUINERAR FATTIGA LÄNDER29.6.2020 16:44:48 CESTPressmeddelande

ROM/KÖPENHAMN – FN:s World Food Programme (WFP) annonserade idag en brant ökning i antalet hungriga människor som organisationen planerar att hjälpa runt om i världen, då de förödande socioekonomiska effekterna av COVID-19-pandemin förskjuter miljontals fler människor i låg- och medelinkomstländer in i en situation där de upplever en otryggad livsmedelsförsörjning.

BURKINA FASO I EPICENTRET AV DRAMATISK HUMANITÄR KRIS I CENTRALA SAHEL19.11.2019 11:30:00 CETPressmeddelande

EMBARGO TISDAG 19 NOVEMBER KL. 11.30 OUGADOUGOU – Förenta Nationernas World Food Programme (WFP) varnar idag om en eskalerande humanitär kris som drivs av vidsträckt våld och de långvariga effekterna av klimatförändring som drabbat Burkina Faso och grannländerna i centrala Sahel i Västafrika. WFP sade att de humanitära insatserna snabbt måste trappas upp för att skydda och rädda liv i Burkina Faso och den omgivande regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum