Stockholms stad

Idag invigdes konstverket Flaskpost för framtiden

Dela

Eleverna vid Sjöviksskolan i årskurserna 1-3 har tillsammans skapat konstverket som är placerat i gång- och cykeltunneln mellan Liljeholmen och Marievik.

Fotograf: Lennart Johansson.
Fotograf: Lennart Johansson.

Invigningstalare var projektledaren för konstverket Fariba Daryani från trafikkontoret och Anna-Lena Kemi, pedagog Levande verkstad på Sjöviksskolan.

Konstverket gör att gång- och cykeltunneln nu är både mer attraktiv, tryggare och säkrare.

Flaskpost för framtiden har arbetats fram med hjälp av bildpedagogmetoden Levande verkstad som bygger på att alla personer är skapande och har något att förmedla.

- Stockholms stad involverar barn och unga i stadsutvecklingen när Stockholm växer och förändras. Vi bjuder in barn till att reflektera över sin omgivning och skapa offentlig konst. Det är viktigt både för varje individ personligen och ur ett samhällsperspektiv. Det leder till att vi får en ökad kvalitet i våra projekt, säger Fariba Daryani.

Tunneln mellan Marievik och Liljeholmen ingår i projektet gångstråk Hornstull – Telefonplan som är ett av fem strategiskt viktiga stråk som pekas ut i handlingsplanen till Stockholm stads gångplan. Längs med stråket görs sedan 2017 flera åtgärder för att förbättra gångvänligheten.

För mer information:

Trafikkontoret: Erik Söderberg, pressansvarig, 08-508 26 282, erik.soderberg@stockholm.se

Pressbilder fria för användning finns under Relaterat material. Ange fotograf Lennart Johansson.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Fotograf: Lennart Johansson.
Fotograf: Lennart Johansson.
Ladda ned bild
Fotograf: Lennart Johansson.
Fotograf: Lennart Johansson.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum