Vänsterpartiet Region Stockholm

Idag kan förlossningskrisen i Stockholm lösas

Dela

Idag klubbas budgeten för Region Stockholm igenom. Vänsterpartiet ställer krav på att öppna den färdigbyggda förlossningen på St. Görans sjukhus redan nästa år. Idag hänger det på högermajoriteten att lösa förlossningskrisen genom att säga ja till detta krav.

Barnmorskor, vårdpersonal och gravida kräver långsiktiga och trygga lösningar för förlossningsplatser. Högermajoritetens förslag på tillfälliga pengar till förlossningsvården är otillräckliga. Igår blev Moderaternas regionråd Irene Svenonius utbuad av barnmorskor, vårdpersonal och mammor som demonstrerade utanför Landstingshuset. De krävde fler förlossningsplatser genom att öppna förlossningen på St. Görans.

-Förlossningskrisen kan inte lösas med tillfälliga plakatpengar, det krävs långsiktig garanti för fler förlossningsplatser. Idag är den färdigbyggda kliniken på St. Görans sjukhus den bästa lösningen, säger Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet Region Stockholm.

Vänsterpartiet driver kravet om att öppna förlossningen redan nästa år, men högermajoriteten vill vänta till 2026.

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Region Stockholm
Vänsterpartiet Region StockholmVänsterpartiet Region Stockholm vill skapa en region för alla, inte bara för de rika. I Region Stockholm är Vänsterpartiet i opposition. Välfärden ska gå att lita på. Vården ska vara tillgänglig för alla och personalen ska ha bra arbetsvillkor. Kollektivtrafiken måste fungera bättre. Barn och ungdomar ska få fria SL-kort och pensionärer ska få resa fritt i lågtrafik. Alla ska ha rätt till kultur. Vi har en vision om ett ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

Följ Vänsterpartiet Region Stockholm

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Region Stockholm

Regionen måste ta ansvar för förlossningvården2.11.2021 07:00:00 CET | Pressmeddelande

801 födslar har redan skett på överfyllda mottagningar bara i år, 141 barnmorskor har sagt upp sig och 70 tjänster inom förlossningsvården är obemannade. Dessutom har alla chefer på Södersjukhusets förlossningsavdelning sagt upp sig. Det är dags för regionen att ta sitt ansvar. Därför går vi nu ihop med Socialdemokraterna och begär ett extra sammanträde med regionstyrelsen - för att rädda förlossningsvården

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum