Europaparlamentet

Idag kl. 10.00: Hur kan EU stärka kvinnors rättigheter under covid-19-krisen?

Dela

Hur har Covid-19 påverkat jämställdheten mellan kvinnor och män? Vad kan EU göra för att öka kvinnors egenmakt och för att mildra effekterna av covid-19-krisen? Hur ser utmaningarna ut och vilka är lösningarna? Digitalt panelsamtal idag, 8 mars.

Ett av EU:s grundläggande mål är jämställdhet mellan kvinnor och män. Europaparlamentet har vid flera tillfällen uppmärksammat den bristande jämställdheten i EU, och nu senast hur covid-19-pandemin riskerar att bryta de senaste årens framsteg som ändå gjorts på området.

Välkommen till ett digitalt panelsamtal där vi på Internationella kvinnodagen diskuterar covid-19-krisens effekter med några av de svenska Europaparlamentarikerna och företrädare för myndigheter och organisationer som arbetar för ökad jämställdhet. Hur har jämställdheten i Sverige påverkats av covid-19? Hur ser det ut i arbetslivet, har kvinnors våldsutsatthet förändrats? Och hur kan EU bidra till att öka jämställdheten i medlemsländerna?

Datum: Måndag 8 mars 2021
Tid: Kl. 10.00–11.30
Plats: https://youtu.be/0Kx2ZeJnYNs och SVT Forum

Medverkande:
Abir Al-Sahlani, Europaparlamentariker (C)
Alice Bah Kuhnke, Europaparlamentariker (MP)
Heléne Fritzon, Europaparlamentariker (S)
Arba Kokalari, Europaparlamentariker (M)
Jessica Stegrud, Europaparlamentariker (SD)
Ulrika Husmark, professionsanalytiker Akavia
Peter Vikström, avdelningschef Jämställdhetsmyndigheten

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum