IKEA

Idag öppnar IKEA sin planeringsstudio i Sickla Köpkvarter

Dela

Idag tar IKEA nästa steg i Stockholm och öppnar ytterligare en planeringsstudio, denna gång i Sickla köpkvarter. Studion är en del av IKEAs storsatsning på Stockholm där fyra nya enheter kommer att öppnas innan 2025. Till sommaren kommer kronan på verket: ett cityvaruhus i Gallerian.

IKEA befinner sig på en expansionsresa och öppnar flera nya butiksformat runtom i Sverige inom de närmaste åren. Inte minst Stockholm står i fokus för expansionen med fyra enheter och en total investering på 1,7 miljarder kronor. Satsningen görs för att IKEA ska komma närmare sina kunder på nya platser i Stockholm. I somras öppnade den första enheten – en planeringsstudio i Bromma Blocks. Nu öppnar ytterligare en planeringsstudio i det växande handelsområdet Sickla köpkvarter. 

- Vår nya planeringsstudio kommer att komplettera våra övriga enheter i Stockholm på ett bra sätt. Här kommer kunderna få personlig hjälp med att planera alla rum i hemmet och beställa mer avancerade heminredningslösningar – och det på ett bekvämt och inspirerande sätt, säger Yvonne Tedeby, Planning Studio Manager i Sickla. 

I planeringsstudion kan kunder planera och beställa heminredningslösningar för exempelvis kök, sov- och badrum samt förvaring. På plats finns även IKEAs heminredningsspecialister för personlig service och inredningsrådgivning. Hela sortimentet går att beställa hem via digitala lösningar eller med hjälp av medarbetarna på plats. 

- Som huvudstad på hemmamarknaden är Stockholm en av de viktigaste städerna för hela IKEA. Därför fortsätter vi investera i helt nya format som denna planeringsstudio. Men vi har även en ambitiös plan för att uppgradera våra befintliga varuhus. Och under sommaren 2022 öppnar vi dessutom ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus i hjärtat av Stockholm, säger Graeme Smith, ansvarig för IKEA i Stockholm.

Totalt planerar IKEA att rekrytera omkring 500 nya medarbetare i Stockholm under de närmsta åren. I planeringsstudion i Sickla kommer runt 25 personer arbeta. 

Den totala investeringen i Stockholm uppgår till omkring 1,7 miljarder kronor till 2025. En planeringsstudio kan du som kund alltid beställa produkter från hela sortimentet för upphämtning eller hemleverans men de har ett begränsat utbud eller ingen försäljning av produkter direkt på plats. 

Bilder

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, ett antal planeringsstudios som till exempel IKEA Kök samt e-handel i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2021. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum