IKEA

Idag öppnar IKEA sitt nya varuhus i Gallerian mitt i Stockholm

Dela

Idag, torsdagen den 30 juni, tar IKEA nästa steg i sin jättesatsning på Stockholm genom att öppna ett drygt 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian. Tack vare satsningen kommer IKEA närmare stockholmarna och blir ett självklart besöksmål i de centrala delarna av Stockholm – inte minst via ett helt nytt matkoncept med frukost, lunch och till och med after work.

Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA City, ihop med kollegorna minuter före öppningen.
Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA City, ihop med kollegorna minuter före öppningen.

IKEA City i Gallerian, som öppnade idag den 30 juni, är en del av IKEAs miljardsatsning på Stockholm.

– Det här är en historisk dag för IKEA i Sverige. Äntligen öppnar vi det första cityvaruhuset i Sverige och tar nästa steg i vår storsatsning på Stockholm, säger Lena Herder, landschef IKEA Sverige. 

Under de senaste åren har IKEA öppnat centrala butiker inyaformat i storstäder som Paris, New York och Toronto. IKEA City i Stockholm, blir 8 000 kvadratmeter stort och sträcka sig över totalt fyra våningsplan i Gallerian. Det är det första cityvaruhuset någonsin som IKEA öppnar i Sverige.  

– Jag är så stolt över vårt nya cityvaruhus! Nu kan vi äntligen låta stockholmarna uppleva IKEA på ett nytt sätt. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA City. 

Från IKEA City kan kunderna köpa med sig ettstort sortiment av heminredningsprodukter och få personlig service av IKEAs experter. I varuhuset finns det även en avdelning enbart för second hand-möbler. Genom det nya restaurangkonceptet Mat & dryck blir det också möjligt att ta del av matupplevelsen som många förknippar med IKEA på ett nytt sätt. Till exempel under en afterwork eller genom att köpa med sig mat till kontoret. De produkter som man inte kan köpa med sig hem i den ikoniska blå kassen kan kunderna enkelt beställa och få hemlevererade, i många fall samma dag och inom Stockholm levereras varorna från Gallerian med elfordon. 

– Det är väldigt roligt att IKEA gör denna historiska satsning, som är ett bevis på Stockholm citys attraktionskraft. Genom denna etablering kommer centrala Stockholm blir ett ännu mer levande område, som lockar både stockholmare och besökare till innerstaden, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd (M) i Stockholm. 

Sedan förra sommaren har IKEA öppnat två butiker i Stockholm i form av planeringsstudios i Bromma och Sickla. 

I IKEA City i Gallerian arbetar runt 160 personer. 

Om Cityvaruhuset  
IKEA City i Gallerian sträcker sig över fyra våningar och har en yta på dryga 8 000 kvadratmeter. Tre av våningarna är öppna för kunder, resten är lager och medarbetarytor. IKEA City innehåller inget tag-själv-lager, utan större artiklar kommer levereras direkt till kunder.  

Till en kostnad av 39 kronor för plantbullar, har vi förmodligen också innerstans mest prisvärda matlåda - att ta med eller äta här, ute på torget eller på vår uteservering 

IKEA i Stockholm 
IKEA öppnade sitt första varuhus i Stockholm 1965 i Kungens Kurva. Byggnaden har blivit ett landmärke och har enligt Stockholms länsmuseum högt kulturhistoriskt värde. 1993 öppnade varuhuset i Barkarby. 2016 invigdes IKEAs första planeringsstudio i Sverige, IKEA Kök, på Regeringsgatan 65. IKEA Kök flyttare in i cityvaruhuset under sommaren 2022. 

Kontakter

Bilder

Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA City, ihop med kollegorna minuter före öppningen.
Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA City, ihop med kollegorna minuter före öppningen.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Anna König Jerlmyr, finansborgarråd (M) i Stockholm, inför öppningen.
Anna König Jerlmyr, finansborgarråd (M) i Stockholm, inför öppningen.
Ladda ned bild
Lena Herder, Landschef IKEA Sverige
Lena Herder, Landschef IKEA Sverige
Ladda ned bild

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, ett antal planeringsstudios som till exempel IKEA Kök samt e-handel i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2021. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA och WIP Industries investerar i ny fabrik för kastruller i småländska Åseda - ska drivas med förnybar energi och använda återvunnet stål1.7.2022 09:32:38 CEST | Pressmeddelande

IKEA ökar sin produktion i Sverige genom att investera i en helt ny fabrik för grytor och kastruller i småländska Åseda. Anläggningen ska drivas med förnybar energi och använda återvunnet stål i produktionen. Med höga krav på hållbar produktion ska den nya fabriken producera flera miljoner IKEA grytor och kastruller varje år. Syftet är att erbjuda IKEA kunder i Europa ännu mer prisvärda och hållbara produkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum