Svenska Triathlonförbundet

Idag startar Triathlon EM i Kitzbühel, Österrike. Svenska landslaget är på plats med historisk stor trupp

Dela

Idag drar Europa Mästerskapen i Triathlon igång. Tävlingarna är igång under hela helgen och det svenska landslaget har en historisk stor trupp på plats. Totalt är elva aktiva på plats för att tävla i distanserna supersprint och mixad stafett.

För första gången har Svenska Triathlon förbundet tagit ut en så här stor landslagstrupp. Totalt är det elva aktiva på plats för att tävla på EM. Mästerskapet är för juniorer och U23/elit. För några är det första gången de tävlar internationellt medans en del av truppen har tidigare erfarenheter av internationella tävlingar och mästerskap. 

Sportchef Angela Fox säger att det är superkul att kunna vara en så stor trupp på plats, vi kan vara den största truppen på mästerskapet. Det skapar en viss respekt emot det andra länderna.

De aktiva har längtat till att få tävla internationellt och få stötta och peppa varandra under tävlingshelgen. Under fredagen körs alla semifinal heat för att sen göras upp på lördagen i A eller B finaler. Söndagen som är tävligens sista dag är det mixad stafett som ska genomföras. Sverige kommer ställa upp med ett junior lag samt ett U23/elit lag. 

Möjligheterna för goda prestationer och reslutat för det svenska landslaget finns. Vi hoppas och tror att alla kommer ta sig till en A eller B final och även där kunna prestera fint. Framförallt kommer söndagens stafetter bli otroligt spännande där chanserna till bra placeringar och fina reslutat finns. 

Följ tävlingarna live via TriathlonLive.TV

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Gabriel Sandör, 25 år. Terrible Tuesdays Athletic Club
Gabriel Sandör, 25 år. Terrible Tuesdays Athletic Club
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum