Region Örebro län

Idakajsa Sand blir ny förvaltningschef för Folktandvården

Dela

Idakajsa Sand blir ny förvaltningschef för Folktandvården inom Region Örebro län. Hon tillträder tjänsten den 1 juni 2021.

Idakajsa Sand kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på Folktandvårdsklinikerna Lillån och Wivallius i Örebro. Hon har under de senaste åren även ingått i Folktandvårdens ledningsgrupp och varit ansvarig för Folktandvårdens trainee-utbildning. Sammantaget har detta gett henne erfarenhet av ledarskap och verksamhetsutveckling vilket hon tar med sig in i det nya uppdraget.

- Jag ser fram emot fortsättningen på den utvecklingsresa som Folktandvården i Örebro län är mitt uppe i. Som ny chef hoppas jag kunna bidra med ett strukturerat och initiativrikt ledarskap som gör att vi, chefer och medarbetare, tillsammans kan utveckla verksamheten ytterligare till glädje för både patienter och medarbetare, säger Idakajsa Sand, tillträdande chef för Folktandvården i Region Örebro län.

- Det känns mycket bra att vi kan presentera Idakajsa Sand som chef över Folktandvården. Jag är övertygad om att hennes personliga ledaregenskaper kommer passa utmärkt i en ny ledarroll och ge Region Örebro län och Folktandvården nya dimensioner i ledarskapet, säger Rickard Simonsson, regiondirektör.

Idakajsa Sand är legitimerad tandläkare och hon har tidigare arbetat inom Folktandvården i Stockholm.

Folktandvården Region Örebro län erbjuder tandvård på 21 allmäntandvårdskliniker och 8 specialisttandvårdkliniker i länet. Folktandvården har också ett tandtekniskt laboratorium, en folkhälsoenhet, en utbildnings- och forskningsenhet som är nära knuten till Örebro universitet. Totalt arbetar cirka 600 medarbetare inom Folktandvården Region Örebro län.

Kontakt

Rickard Simonsson, regiondirektör, telefon: 070-668 74 05

Idakajsa Sand, tillträdande förvaltningschef Folktandvården, telefon: 072-143 01 05

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Idakajsa Sand
Idakajsa Sand
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut på tio platser i Örebro län18.6.2021 19:54:14 CEST | Pressmeddelande

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län under den senaste veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig från och med måndag till och med fredag kan ha fått ett felaktigt provsvar. ”Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt”, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum