Luleå stift, Svenska kyrkan

Ideella i Gunnarsbyn prisade av Luleå stift

Dela

På stiftsfullmäktiges sammanträde delades utmärkelsen "Årets medarbetare i Luleå stift 2017" ut till de ideella medarbetarna i Gunnarsbyns församling.

Fr. v. biskop Hans Stiglund, Lena Malm, Anna-Britta Boström, Nina Edlund Hansson, Birgitta Björk och Margareta Hansson.
 

Priset delades ut av biskop Hans Stiglund i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på stiftskansliet i Luleå den 20 maj.
  – Det känns glädjande och upplyftande och att det vi håller på med verkligen har gett utdelning också, säger Margareta Hansson, församlingsrådet och en av de som tog emot priset.

Rättvisebutik och kafé

En stor del i församlingens arbete med ideella medarbetare är Rättvisebutiken och kaféet i församlingshemmet. Butiken började som ett skåp i församlingshemmet men är i dag den största ideellt drivna Rättvisebutiken i landet.

En film om pristagarna finns på Luleå stifts Youtubekanal

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Nomineringen

"De ideella medarbetarna i Gunnarsbyns församling har tillsammans med prästen Mogens Amstrup-Jacobsen under en lång tid byggt upp församlingens verksamhet.Det är ett unikt lyckosamt exempel på att kyrkan kan vara relevant och viktig för de människor som bor på platsen. Det hade aldrig lyckats om inte alla hjälpt varandra!"

Bakgrund

Årets medarbetare i Luleå stift bygger på en motion i stiftsfullmäktige år 2011. Syftet är att uppmuntra ett arbetslag, en enskild eller grupp anställda eller ideella medarbetare för någon särskild innovativ, kvalitativ och uppskattad verksamhet inom kyrkans grundläggande uppgift. Priset är ett stipendium på 10 000 kronor till kompetensutvecklingsinsatser, samt ett diplom.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum