RF/SISU

Idrottens Dag – en satsning på rörelse i skolan

Dela

Brunnaskolan i Hallunda är en av elva skolor som arrangerar Idrottens dag den 24 september i Stockholmsdistriktet. Prova på-dagen sker i samverkan med det lokala föreningslivet och RF-SISU Stockholm. Under dagen får eleverna chansen att hitta sin idrott.

Idrottens dag arrangeras i hela landet den 24 september. 80 000 barn på 400 skolor i 135 av Sveriges kommuner får möjlighet att inspireras till rörelse och träning.

– Det är viktigt att få in daglig rörelse för barnen och att de vill, vågar och kan vara aktiva hela livet. På Idrottens dag får barnen direktkontakt med det lokala föreningslivet som de ofta hittills inte fått. Förhoppningsvis leder glädjen i att röra på sig under dagen till att barnen också hittar sin idrott, säger Marina Lara Tillberg, projektledare för Idrottens dag på RF-SISU Stockholm.

Endast skolor som är med i Rörelsesatsning i skolan i Stockholmsdistriktet har haft möjlighet att arrangera Idrottens dag.

– Vi hoppas på att bygga broar mellan skolan, de barn som är minst aktiva och de lokala idrottsföreningarna.

Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet:

– Vikten av rörelse och gemenskap har under pandemin blivit tydligare än någonsin. Vi vet samtidigt att klyftorna mellan de som redan är aktiva och de som ännu inte hittat till idrottsrörelsen riskerar att växa. Att ha Idrottens dag i samarbete med skolor över hela landet gör att vi når alla barn som bäst behöver ges en chans att hitta glädjen i rörelse, en idrott och en lokal idrottsförening.

Idrottens Dag

Riksidrottsförbundet är huvudarrangör av Idrottens dag tillsammans med samtliga 19 RF/SISU distrikt och lokala idrottsföreningar. Idrottens dag är också en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport. I år deltar över 40 länder, med det gemensamma budskapet #BeActive.

För mer information kontakta

Marina Lara Tillberg

Projektledare för Idrottens Dag i Stockholmsdistriktet
Tel: 079-060 85 33

Här kan du läsa mer om Rörelsesatsningen i skolan

Här kan du läsa mer om Idrottens dag

Bilder

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Stockholms uppdrag är att utveckla, utbilda, företräda och stödja idrottsföreningarna samt Specialdistriktsförbunden i Stockholmsdistriktet. Vi är landets största distrikt med 3400 föreningar. Vår uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för idrotten i distriktet.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum